BESLISSING IN OPERATIE ZERO: BEERSCHOT PROMOVEERT NAAR 1A

Beerschot ontving vanavond de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal in het dossier matchfixing. KV Mechelen wordt schuldig bevonden en mag niet promoveren naar 1A. Beerschot stijgt wel naar de hoogste afdeling. KV Mechelen kan nog in beroep gaan.

Beerschot ontving vanavond het 225 bladzijden tellende dossier van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal met daarin alle beslissingen. Daarin staat het volgende te lezen:

'De beslissing van de GHBVP in eerste aanleg:
...Veroordeelt de NV Yellow Red KV Mechelen tot degradatie van de eerste ploeg heren naar de onmiddellijk lagere afdeling (d.w.z 1B voor seizoen 2019-2020) krachtens artikel B2008 van het bondsreglement.'...

Beerschot is opgetogen dat de Belgische Voetbalbond het onderzoek grondig en sereen heeft gedaan, en dat de geschillencommissie de vordering heeft gevolgd, binnen de voorziene timing. Beide instanties hebben de ernst en de hoogdringendheid van dit dossier ingezien.

Door de degradatie van KV Mechelen promoveert Beerschot naar 1A. Dat heeft het te danken aan z'n sterk seizoen met de tweede plaats in de reguliere competitie, winst in de tweede periode en de tweede finaleplaats op rij. De beslissing betekent dat Beerschot na 6 jaar terugkeert naar het hoogste niveau. In 2013 begonnen we onze opmars in eerste provinciale.

Tegen de beslissing van de geschillencommissie kan nog door alle partijen beroep aangetekend worden.