Beloften kunnen voorsprong in Leuven niet vasthouden

 

Loris Brogno scoort meteen twee keer in eerste wedstrijd na lange revalidatie

Beloften: OUD-HEVERLEE LEUVEN - BEERSCHOT  3 - 2

Net als vorige week tegen leider KV Mechelen moesten onze beloften in Leuven tegen het tweede geklasseerde OHL ook met het kleinste verschil de duimen leggen. Jammer, want het team van trainers Hernan Losada en Benni Geerts voetbalde in de eerste helft een 1-2 voorsprong bij elkaar. Met twee goals van de na lange afwezigheid wederoptredende Loris Brogno. Onze spits werd enkele maanden geleden geopereerd aan de lies waarna een frustrerende revalidatie wachtte... maar gisterenavond toonde hij dat hij terug van weggeweest is. Al na zes minuten trapte hij na een hoekschop en een één-twee met Brian De Keersmaecker de 0-1 binnen. En nadat OHL via een penalty, na een overtreding van Van De Vyver; op gelijke hoogte was gekomen, scoorde Brogno nog een tweede maal. Met een actie die hij zelf opzette - en na tussenstationnetjes Mboko en Abaz - ook nog eens afrondde.

Vroeg in de tweede helft gaf Beerschot die voorsprong echter uit handen. Eerst na dom balverlies in de achterhoede, daarna na een dekkingsfout, waardoor een hoge voorzet kon worden binnengekopt. Voetbaltechnisch lag paars-wit nooit onder maar toch wisten onze jongens geen puntje meer uit de brand te slepen. In het klassement blijven de troepen van Losada wel op een knappe derde plaats hangen, op respectabele afstand van het ongenaakbare leidersduo.

De eerstvolgende competitiewedstrijd staat aanstaande maandagavond 18 februari op het programma: thuis tegen Westerlo. Aftrap in het stadion van FC Kontich om 20.15 uur.

 

* DOELPUNTEN: 6' Brogno 0-1, 8' 1-1 (strafschop), 34' Brogno 1-2, 49' 2-2, 50' 3-2

* BEERSCHOT: Lejoly, Van Meerbeeck (60' Devolder), Van De Vyver, Simons, Mboko, Vereeck, Van De Venne (85' Amali), De Keersmaecker, Brogno (60' Lavia), Abaz, Keisers

* GELE KAARTEN: Brogno

 

 

Info en tekst: Jeroen Jacobs en Danny Geerts

Foto: Jan Mees