Beloften kloppen OHL in sterk vijfde kwartier

 

Twee goals van Emil Abaz, Emeric Dudouit terug van weggeweest

Beloften: KFCO BEERSCHOT WILRIJK - OUD-HEVERLEE LEUVEN  4 - 2

Mooie zege alweer van onze beloften, die in een felbevochten wedstrijd met maar liefst zeven gele kaarten een 1-2-achterstand ombogen in een 4-2-overwinning. Daarmee smeerden ze OHL pas de tweede nederlaag van het seizoen aan. Door deze driepunter nestelt KFCO Beerschot Wilrijk zich in het klassement steviger op de derde plaats.

Het jonge team van het trainersduo Hernan Losada-Benni Geerts knokte zich twee keer terug vanuit een verloren positie. Op karakter en kwaliteit. In de eerste helft zette Emil Abaz een penalty om nadat Keisers in de grote rechthoek omver werd geduwd. Na de rust zetten Finn Keisers, opnieuw Emil Abaz en Joas Ndombasi de puntjes op de i. Een vlotte actie Abaz-Kesteleyn leidde de tweede Kielse treffer in, daarna schilderde Ndombasi met een perfecte voorzet nummer drie op de voet van Abaz. Het laatste doelpunt kwam er met een onhoudbaar afstandsschot.

Goed nieuws ook voor Emeric Dudouit, want die maakte maandagavond zijn wederoptreden na maandenlang blessureleed. De Franse rechterflankverdediger kwam in het tussenseizoen over van Tubeke, werd begin juli geopereerd aan de adductoren en lijkt nu eindelijk écht fit en wel aan het Beerschot-hoofdstuk uit zijn carrière te kunnen beginnen. Bonne chance Emeric.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van onze beloften wordt gespeeld op maandag 3 december om 20 uur, uit bij VC Westerlo.

 

* DOELPUNTEN: 15' 0-1, 35' Abaz 1-1 (strafschop), 58' 1-2, 64' Keisers 2-2, 67' Abaz 3-2, 74' Ndombasi 4-2

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Lejoly, Dudouit (58' Kesteleyn), Kardes, El Hadj, Van De Venne, G. Van Camp (84' Devolder), Verreeck, De Keersmaecker, Ndombasi (89' Muyldermans), Abaz, Keisers (89' Amali)

* GELE KAARTEN: Kardes, Abaz, Van De Venne, Vekemans (OHL), Lemti (OHL), Gilis (OHL), Jochmans (OHL)

 

 

Info en tekst; Jeroen Jacobs en Danny Geerts

Foto: Jan Mees decem