BELOFTE EMIL ABAZ KRIJGT PROFCONTRACT

KFCO Beerschot Wilrijk heeft beloftenspeler Emil Abaz een profcontract gegeven. Abaz tekende voor 1 jaar, met een optie voor een jaar extra. De Macedonier is meteen selecteerbaar voor de wedstrijd tegen KV Mechelen.

Emil Abaz is geen onbekende op het Kiel. Hij was jeugdspeler bij Germinal Beerschot van de U13 tot de U16 waar Anderlecht hem kwam weghalen. Z'n trainer in de jeugdacademie van Anderlecht was Nicolas Frutos. Daarna trok Abaz op jonge leeftijd naar Oost-Europa en speelde voor Dinamo Zagreb in Kroatie en voor Spartak Subotica in Servie. Ondanks het feit dat hij speelkansen kreeg in de hoogste afdeling in Servie, voelde Abaz er zich niet thuis. Daarom klopte de linkerflankspeler op het einde van vorig seizoen aan bij KFCO Beerschot Wilrijk. Hij knokte zich in de selectie en kreeg enkele invalbeurten in playoff2.

"Ook bij het begin van dit seizoen maakte Emil progressie bij de beloften. Daarom hebben we beslist hem een profcontract te geven. Het bewijst dat de jeugdwerking goed werk levert en dat spelers bij de beloften vooruitgang boeken onder leiding van trainer Hernan Losada, z'n assistent Benni Geerts en coordinator Marc Noe." Motiveert Jan Van Winckel de ondertekening van het contract.

Abaz is 20 en was de laatste weken steevast bij de uitblinkers in de beloftenwedstrijden. Hernan Losada is blij met de overstap van Emil Abaz: "Tuurlijk. Het is mooi dat iemand na 6 weken mag doorstromen naar de eerste ploeg, en dit met de ondersteuning van de hele technische staff.  Emil heeft al 3 doelpunten gescoord in 3 wedstrijden. Hij is explosief en sterk in de 1 tegen 1 situatie. Hij heeft veel potentieel en kan rustig doorgroeien. Hopelijk zijn er nog jonge spelers die het tot de A-kern schoppen."