BEERSCHOT LEGT BOD VAN GENT NAAST ZICH NEER

Jan Van den Bergh speelt volgend seizoen voor KAA Gent. KFCO Beerschot Wilrijk heeft de centrale verdediger een mooi contract aangeboden maar Van den Bergh kiest voor Gent. De Buffalo's willen Jan Van den Bergh graag meteen toevoegen aan hun kern. Dat is voor KFCO Beerschot Wilrijk uitgesloten. Ze leggen een stevig bod naast zich neer.

Het contract met Jan Van den Bergh loopt na dit seizoen af. KFCO Beerschot Wilrijk probeert al geruime tijd de 24-jarige verdediger langer aan zich te binden maar ook op het laatste voorstel wensten Van den Bergh en z'n entourage niet in te gaan. "Ik apprecieer het dat KFCO Beerschot Wilrijk heel ver ging om me te houden en ik ben nog steeds heel graag op het Kiel. Daarom legde ik enkele andere aanbiedingen van 1A ploegen naast me neer. Zowel financieel als sportief kon ik het aanbod van Gent echter niet weigeren. AA Gent behoort tot de top van Belgie en wil me er absoluut bij. Dit is voor mij een unieke gelegenheid om te kijken wat ik waard ben. Ik ben 24 en deze kans mag ik niet voorbij laten gaan."

Voor KFCO Beerschot Wilrijk is het uitgesloten dat Jan Van den Bergh nu al naar de Ghelamco Arena vertrekt. Gent heeft er een serieuze transfersom voor over maar de investeerders van KFCO Beerschot Wilrijk staan niet open voor die piste. DCA en prins Abdullah wensen nu stabiliteit en een financiele injectie is ondergeschikt aan de sportieve ambitie. KFCO Beerschot Wilrijk twijfelt er niet aan dat Jan Van den Bergh nog enkele maanden alles zal geven in de strijd voor promotie in 1B. "Ik begrijp dat KFCO Beerschot Wilrijk me dit seizoen nog op het Kiel wil houden. Het geeft aan dat ik belangrijk ben voor deze ploeg. De supporters mogen gerust zijn. Ik droom ervan om hier afscheid te nemen met een promotie."

KFCO Beerschot Wilrijk haalde Jan Van den Bergh in 2016 bij Heist. De centrale verdediger is bezig aan z'n derde seizoen. Ondanks een moeilijk start knokte hij zich weer in de basis en vormt hij samen met Denis Prychynenko een sterk duo achterin.

KFCO Beerschot Wilrijk wenst 'de Jean' proficiat met z'n transfer en weet dat hij zich de komende maanden ten volle zal inzetten voor de Mannekes.