Antoine Lejoly, een "mooie" doelman voor KFCO Beerschot Wilrijk

 

Beloftevolle keeper verkiest het Olympisch Stadion boven de Bosuil

Zij die dachten dat de transfermolen op het Kiel tijdelijk stilgevallen was, moeten we teleurstellen. Deze namiddag versterkte KFCO Beerschot Wilrijk zich met Antoine Lejoly, een 20-jarige doelman die zijn opleiding kreeg bij de Académie van Standard de Liège. Samen met Jordi Nolle wordt hij vanaf volgend seizoen 'back up' voor Mike Vanhamel.

Antoine Lejoly werd geboren op 26 maart 1998 en groeide op Sclessin vanuit de jeugdreeksen door tot het beloftenelftal. Dat hij kwaliteiten heeft, bewijst het feit dat hij bij de U16 de Belgische nationale ploeg vertegenwoordigde. Lejoly testte de voorbije weken bij Lierse, waar hij bij Patrick Nys een prima indruk naliet. 

"Dat is het minste wat je kan zeggen", beaamt onze nieuwe keeperstrainer. 'Hij heeft op het Lisp zo'n tweetal maanden meegetraind. Antoine is een talentvolle doelman die op training keihard werkt, een ongelooflijk doorzettingsvermogen heeft en positief is ingesteld. Bovendien zie je dat hij een goede opleiding heeft gekregen, terwijl het feit dat hij met beide voeten kan 'meevoetballen' ook een bonus is. Logisch dus dat ik zijn naam bij KFCO Beerschot Wilrijk liet vallen. Ik ben gecharmeerd dat de club mij hierin gevolgd is", zegt Nys.

Antoine Lejoly had voor de voortzetting van zijn carrière de keuze tussen Antwerp en KFCO Beerschot Wilrijk... en hakte - slim als hij is - die knoop door in het voordeel van onze club. In onze kantoren in het Olympisch Stadion zette hij daarnet zijn handtekening onder een contract voor één seizoen, met een optie op vier extra jaren.

"Waarom ik voor KFCO Beerschot Wilrijk heb gekozen? Omdat de clubleiding ongelooflijk snel en efficiënt te werk is gegaan. Gisteren namen ze contact met me op, vandaag lichtten ze mij het project van KFCO Beerschot Wilrijk toe en legden ze me uit dat ik hoog op het verlanglijstje stond. En ook in het contract dat ik voorgelegd kreeg, kon ik me direct vinden. Mijn keuze was dus rap gemaakt. Bij Standard was ik einde contract, zodat ik op zoek moest naar een nieuwe club. Antwerp was inderdaad een optie maar daar werd getreuzeld en had ik niet hetzelfde goede gevoel als hier op het Kiel. Bij KFCO Beerschot Wilrijk wil ik me in de kijker spelen en ga ik elke concurrentie aan... al wil ik vooral vooruitgang boeken. Met Patrick Nys heeft de club overigens een prima keeperstrainer in huis gehaald", klinkt het bij Lejoly, die momenteel nog in Verviers woont. "Maar het is de bedoeling dat ik tegen het begin van het seizoen in Antwerpen kom wonen zodat ik geen lange verplaatsingen moet maken en me helemaal op het voetbal kan focussen."

Bienvenue Antoine!

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Phineas van der Kaa