Ambiance op de familiedag

 

Ambiance op de familiedag

Met honderden waren ze zaterdag, de jongeren, mama’s, papa’s, bomma’s, nonkels, trainers, begeleiders, bestuurders en andere helpers van onze jeugdafdeling, op de terreinen aan het Universiteitsplein. De familiedag is traditioneel de afsluiter van het seizoen van de jeugd van KFCO Beerschot Wilrijk.

Hij lijkt wel elk jaar groter te worden, die familiedag. Steeds meer bezoekers, steeds meer eet- en drankkraampjes, steeds meer diversiteit en steeds grotere springkastelen. Meer dan 200 kinderen sprongen zicht te pletter op de reuze springkastelen in het thema van de Rode Duivels. Ook plezant om zien waren de wedstrijdjes tussen de spelers en hun ouders. Vooral de papa’s stonden scherp en deden er alles aan om niet te verliezen tegen hun talentrijke schatten. Hilariteit alom als een zwetende en zwoegende ouder gepoort werd door z’n frivool spelende zoon…

Andere ouders lieten het sportieve verstandig aan zich voorbijgaan en verloren zich in hapjes en tapjes. Van de Spaanse Paella, over de Marokkaanse muntthee tot de oer-Belgische frieten, je kon de culinaire wereld rondreizen. En op die tocht kruiste je evengoed de ouwe getrouwen van KFCO Wilrijk als de lokale Beerschothelden, lekker verbroederend aan de toog. 

Aan diezelfde toog werden Mackie en Christel bedankt met een bloem en een fles Beerschotgin. Zij stonden jarenlang gedreven aan de tap en houden het voor bekeken.

Dank u Christel, dank u Mackie, dank u spelers, dank u trainers, dank u ouders, dank u allemaal. Jullie waren fantastisch.  Tot volgend seizoen. 

 

Tekst: Sven Van den Abbeele

Foto: Phineas Van der Kaa