Aanwinst voor onze verdediging: Marlon Pereira

 

EEN ERVAREN EREDIVISIE-VOETBALLER OP DE KIELSE RECHTERFLANK

Met de transfer van Marlon Pereira zit het verdedigende huiswerk van KFCO Beerschot Wilrijk er grotendeels op. Vanmorgen om elf uur zette de 29-jarige rechterflankverdediger in het Olympisch Stadion zijn handtekening onder een tweejaarscontract. Hij wordt naast Arjan Swinkels straks de tweede routinerijke eredivisie-voetballer in het elftal van trainer Marc Brys.

Pereira - volledige naam: Marlon Pereira Freire - werd op 26 maart 1987 in Rotterdam geboren en bezit naast de Nederlandse- ook de Arubaanse en Kaapverdische nationaliteit. Na zijn jeugdopleiding bij Sparta, Steeds Hooger en RVV Noorderkwartier belandde hij uiteindelijk bij VUC uit Den Haag, waar hij werd klaargestoomd voor het betere werk in het betaalde voetbal. Daar werd hij opgepikt door Willem II.

In Tilburg stroomde hij door en groeide hij uit tot een vaste waarde in het eerste elftal. Zo speelde hij tussen 2009 en 2012 in totaal 81 wedstrijden in de Eredivisie. Toen zijn contract bij de Tricolores afliep verhuisde hij in het seizoen 2012-2013 voor een half jaartje naar Botev Plovdiv in de Bulgaarse eerste klasse, om het seizoen daarna terug te keren naar Nederland, bij Cambuur Leeuwarden - opnieuw in de Eredivisie. In de jaargang 2013-2014 voetbalde hij zich ook in Friesland in de A-selectie (11 competitiewedstrijden), het daaropvolgende seizoen werd hij er vaste waarde, met 23 matchen. Vorig seizoen kende hij een pechjaar met een zwaar achillespeesletsel, waarvan hij helemaal herstelde.

Marlon Pereira werd door de medische staf van KFCO Beerschot Wilrijk de voorbije dagen gekeurd - binnenstebuiten gekeerd, zeg maar - en fit bevonden voor de strijd. Op het Kiel krijgt hij nu de kans om zijn carrière te herlanceren. Het is de bedoeling dat hij bij paars-wit voor een vaste stek op de rechterflank van de defensie gaat strijden.

Welkom bij "de club van't stad", Marlon.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: SC Cambuur