46 PUNTEN, 12 ONGESLAGEN, 4 TE GAAN

Beerschot bleef tegen Tubeke al voor de twaalfde wedstrijd op rij ongeslagen. Dankzij die sterke reeks blijft het leider en telt Beerschot nu al evenveel punten als in het hele vorige seizoen. Hoe schatten Stijn Vreven en z'n assistenten deze prestatie in?

"Ook al hebben we nog geen periodetitel, laat staan promotie beet, ik vind dat we gerust even mogen stilstaan bij onze leidersplaats in de tweede periode en bij de lange reeks van ongeslagen wedstrijden. Het is allerminst vanzelfsprekend. Dat moeten ook onze supporters beseffen. Zij staan de laatste matchen vol achter ons en blijven ons nu ook in  moeilijke momenten steunen. Dat kan op het eind het verschil maken." Opent assistent-trainer Will Still de debatten.

Beerschot klokt na 24 wedstrijden af op 46 punten, exact hetzelfde totaal als vorig seizoen na 28 matchen. Assistent-trainer Hernan Losada liep vorig seizoen nog tussen de lijnen.

"Vergelijken is moeilijk -ik hou er niet van-  en we mogen niet vergeten dat vorig seizoen de eerste periodetitel gepakt werd. Dat heeft invloed op de rest van het seizoen. Toch mogen we best trots zijn op deze reeks. De tegenstand is sterker dan vorig seizoen en we hebben veel nieuwe spelers en trainers. Na onze wisselvallige start hadden weinigen verwacht dat we tot dit in staat waren."

De derde assistent-trainer, Frank Dauwen, moeten al even nadenken over de laatste nederlaag. Die dateert van van 30 oktober. Toen werd met 2-0 verloren op Union. Sindsdien pakte Beerschot 28 op 36.

"In de laatste 12 wedstrijden pakken we evenveel punten als KV Mechelen en lopen we 10 punten uit op Union, dat nog wel een wedstrijd minder heeft. Dat zegt iets over onze prestatie en kwaliteiten. Het toont dat we van niemand schrik moeten hebben, zolang we beseffen dat het allemaal heel close is in deze afdeling en dat we voor elk punt moeten knokken."

Zelfs in doelpuntensaldo is er geen verschil tussen Beerschot en KV Mechelen in de tweede periode. De Kielenaars zijn leider door die ene goal die ze meer gemaakt hebben. Als het gaat over aanvallen en scoren, is Hernan Losada bij de pinken.

"We maakten er al 21 in 10 wedstrijden. Dat is mee de verdienste van onze technische commissie. Tarik Tissoudali, Dante Vanzeir en Marius Noubissi , dat zijn allemaal nieuwkomers en zij creeren veel kansen. En zonder blessure zou ook Jorn Vancamp mooie cijfers hebben kunnen voorleggen. Van die aanvallers is Tarik (25) de oudste. Dante en Jorn zijn nog maar 20, Marius 22. En dan hebben we het nog niet over Placca, Brogno en Bugridze. Allemaal gasten met nog een serieuze progressie in hun jonge lijf. Ze maken  nog niet altijd de juiste keuzes en moeten nog efficienter worden. Maar geef ze tijd."

T1 Stijn Vreven bevestigt die positieve trend en is tevreden met de gang van zaken.

 "Maar nogmaals, daar kopen we nu niks mee. We moeten leven met de formule in 1B waarbij er maar 1 stijger is. En dus telt op dit moment maar 1 plaats. We geloven erin en het zal spannend blijven. Het is elke match van moetes. Al is ook op dat vlak deze groep sterker geworden. Onze spelers kunnen om met de druk, anders hadden  ze deze reeks niet neergezet. Laten we allemaal samen alles geven. En elkaar helpen. De spelers, het bestuur, de medewerkers, de trainers en de supporters. We hebben iedereen nodig."

Allen op post dus zondag voor de eerste van 4 resterende finales, tegen Union.