Winterstage in Antalya - dag 3

 

Kevin, Jan en Arjan, de Kielse waterkiekens van de dag

Keihard labeur tijdens de oefensessies en tussendoor de riem er even af... ook tijdens dag drie was dit het credo op de winterstage in Antalya. Even chronologisch te werk gaan: een weegsessie om zeven uur 's ochtends, waarbij zowat iedereen netjes onder de gestelde limieten bleef. Half uurtje later een doorgedreven looptraining, kwestie van helemaal wakker te zijn. Tijdens de daaropvolgende ochtendtraining - en dan waren we alweer anderhalf uurtje verder - splitsten de heren Brys,Charaï en Verbist hun volgelingen op in twee groepen. De helft van de Mannekens maalden hun programma af op het strand, de andere helft werkte zich in de fitness-ruimte van het Miracle Resort Hotel in het zweet.

Of onze kampioenen inmiddels al klaarwakker waren? Nou en of, want zelfs na dat harde trainingswerk was één onverlaat alert, spitsvondig en sterk genoeg om tijdens de terugweg strand-hotel maar liefst drie van zijn teammaten in het zwembad te kieperen. De verbauwereerde slachtoffers van dienst? Kevin Geudens, Jan Van den Bergh en Arjan Swinkels. De verdachte, of zeg maar dader? Alvast iemand met een engelengezicht die in het verleden erg goede banden onderhield met "Het Front". Zijn naam houden we voooralsnog geheim. Kan immers nog van pas komen tijdens een of andere KFCO Beerschot Wilrijk Quiz in de nabije toekomst. Je weet maar nooit... De titel van "IJsbeer van de Dag" gaat alvast naar Guillaume François, die uit eigen vrije wil een duik nam in het zeewater. Straffe gast, onze Guy.

De drie trainingsessies van donderdag werden overigens nauwlettend gevolg door voorzitter Eric Roef en algemeen directeur Marc Steenackers, die woensdagavond in Antalya arriveerden. Ook zij merkten - vanop de eerste rij - dat het Kielse programma propvol zit, gevarieerde trainingsmethoden bevat, goed gedoseerd is, wetenschappelijk onderbouwd en een perfect evenwicht heeft gevonden tussen fysiek doortrekken en 'grappen en grollen'. Netjes zoals dat bij een professionele voetbalclub hoort.

's Namiddags had coach Marc Brys een zoveelste perfect evenwicht gevonden: eerst twee uren platte rust plus verzorging, daarna oefensessie nummer drie (ook twee uur!) op het 'biljartlakenterrein' in de schaduw van het hotel, waarbij de term "pittig" zelfs als understatement mag worden beschouwd. Het avondeten wordt geserveerd om 19 uur, en daarna mogen de heren Sander Nuyens en Bert Haest nog maar eens hun betere massagehanden bovenhalen om de Kielse spieren verder te kneden. Goed bezig, jongens!

Of er net voor het slapengaan nog een reactie komt van het waterkieken-trio Geudens-Van den Bergh-Swinkels? Da's afwachten, koffiedik kijken en heimelijk hopen. U leest het alleszins één van de volgende dagen op deze plaats...

Twee korte medische berichten nog om af te sluiten: Quintijn Steelant hervatte na een dagje rust de trainingsarbeid met onze andere getalenteerde ballenpakkers, terwijl de pas herstelde Dylan Ragolle een aangepast schema moest afwerken om overbelasting te vermijden.

Speelt KFCO Beerschot Wilrijk tijdens deze winterstage eigenlijk ook een oefenwedstrijd, horen we u vragen? Welja. De onderhandelingen hieromtrent lopen en zijn zo goed als afgerond. Wanneer er wordt "gebald" tegen een Turkse tegenstrever, en wanneer juist... dat geven we u morgen wel mee.

 

Info en tekst: Luc De Vos en Danny Geerts

Foto: Luc De Vos