Winterstage in Antalya – Dag 2

Ook al kroop de lange vliegreis van de dag voordien en het vroege vertrekuur naar de luchthaven, mogelijk in de kleren, bij onze coach Marc Brys ben je dan niet aan het juiste adres om op de winterstage even te mogen uitslapen. Vanaf 7 uur vanmorgen werd immers al de gedeelde hotelkamer (zeer toevallig en toepasselijk de ‘snore room’ genaamd) van keeperstrainer Bram Verbist en team-manager Luc De Vos tijdelijk ingericht als weegkamer. Alle spelers dienden er één voor één gewogen te worden voor ze de ochtendloop mochten aanvatten.

Na de ochtendloop trok het Kielse gezelschap de eetzaal van het hotel in voor het eerste buffetontbijt van deze winterstage. Voor Sander Nuyens en Bert Haast werd het een kort ontbijt want hen wachtte meteen veel werk voor de dagelijkse verzorging van onze spelers. Materiaalman Seba zorgt er ondertussen voor dat de (fel naar zweet stinkende) kledij van de ochtendloop de wasmachine ingaat en terug beschikbaar is tegen de tweede training van de dag.

Trainingsessie nummer twee vond vandaag, in tegenstelling tot gisteren, plaats op de trainingsvelden buiten het hotel. De spelers en de technische staf werden er met de autobus naar toe gevoerd. Kwalitatief dienden deze velden echter evenmin onder te doen voor het ‘biljartlaken’ rond het hotel. Marc Brys, Issame Charaï en Bram Verbist lieten hun jongens twee uur lang zwoegen op deze (tweede) ochtendtraining. Rond de middag trokken onze kampioenen terug naar het hotel voor een verfrissing, hun lunch, verzorging en de nodige rust.

Voor de derde training van de dag werd als locatie de velden rondom het hotel gekozen. Marc Brys zette zijn spelers in de late namiddag terug anderhalf uur aan het werk. Na het avondeten zorgden de handen van Sander en Bert bij een deel van de spelers voor een welkome massage. Veel stond er ‘s avonds niet meer op het programma want alle jongens vielen afgepeigerd en doodmoe al snel in slaap.

Nieuws uit de ziekenboeg: Doelman Quintijn Steenlant verzwikte bij het verwerken van een doelpoging, zijn pols op de eerste training van de dag. Steenlant werd nadien op de tweede training vrijgesteld van het harde labeurwerk dat Bram Verbist voor zijn doelmannen voorzien had. Onze kinesist had in de plaats voor Quintijn een krachttraining voorzien en eveneens oefeningen met als basis springkracht.

Morgen dient er opnieuw zeer hard gezwoegd te worden met voor de verandering .. drie trainingen.

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's en info: Luc De Vos