Wedstrijdverslag KFC Oosterzonen - KFCO Beerschot Wilrijk

TOTALE OMMEKEER NA DE RUST...

 

KFC OOSTERZONEN – KFCO BEERSCHOT WILRIJK 2 – 1

 

KFCO Beerschot Wilrijk is in de Stille Kempen tegen z'n tweede seizoensnederlaag aangelopen. Totaal onnodig. In de eerste helft voetbalden onze jongens immers voldoende kansen bij elkaar om drie wedstrijden te winnen, maar was de oogst slechts één treffer. Van Ventôse. Na de herneming liet het echter helemaal fout. Vooral centraal achterin ging paars-wit plots de paniektoer op, en dat werd door een knokkende thuisploeg efficiënt – maar ook met een grote tikkel meeval – afgestraft.

De tegenstander direct bij de keel grijpen, hoog druk zetten en stevig in de duels gaan. Met dat strijdplan begon KFCO Beerschot Wilrijk – met dezelfde elf als vorige zondag tegen Hoogstraten - aan de topper. En daar schrok de thuisploeg van. Want die had geen antwoord op het vlotte combinatiespel van onze jongens, die het speelveld breed hielden en vooral via de flanken voor dreiging en gevaar zorgden.

Losada zorgde voor het eerste vuurwerk, met een teruglegger op Ventôse, wiens schot in extremis werd afgeblokt. Minder dan tien minuten later hing de bal wel in de Kempense netten. En opnieuw met een actie die best gezien mocht worden. Vansimpsen zorgde voor de dieptepass, Munoz Herrera verlengde  slim... en Ventôse prikte binnen. Verdiender kon een voorsprong bezwaarlijk zijn.

Oosterzonen probeerde zich te herpakken, herstelde centraal ietwat het evenwicht en prikte gevaarlijk tegen met een afstandsschot (tegen de paal) en een ietwat overhaaste poging van Hoefnagels. Maar daarna ging de paars-witte demonstratie lustig verder. Nu was het De Jonghe die z'n lijntje afliep, waarna Vansimpsen met een schot in de draaiing op Deelkens strandde. En net voor de rust diende de thuiskeeper weer alert tussen te komen, toen Ventôse de diepte werd ingestuurd. Nu bracht hij redding met een beenveeg. Nul-één halfweg: een iets te karige beloning voor het overdonderende Kielse veldoverwicht. En dat zou zuur opbreken.

De tweede helft begon in mineur, toen ref Ottevaere een tussenkomst van Santermans in de grote rechthoek als een overtreding zag, en de bal op de stip legde. Hoefnagels nam Snyders tegenvoets vanaf elf meter. En de partij kantelde helemààl tien minuten later, toen Schops vanop rechts voor doel bracht Santermans de bal onfortuinlijk in eigen doel deed afwijken. De totale ommekeer. Onwaarschijnlijk. Al werd er achteraan wel heel povertjes verdedigd. Op bibberbenen, zeg maar.

KFCO Beerschot Wilrijk in de achtervolging dus. Met passie, wilskracht en veel goede wil. Echter ook met iets te weinig overzicht. De schoten, pogingen en andere kopballen vlogen vanuit alle mogelijke richtingen thuisdoel, maar de Oosterzonen-verdediging bleef overeind. Trainer Spaenhoven gooide met het trio Schaessens-Hmouda-Fockaert ook,nog alle mogelijke technische bagage en stootkracht in de strijd. Tevergeefs echter.

* TOESCHOUWERS: 2.600

* SCHEIDSRECHTER: Ottevaere

* DOELPUNTEN: 18' Ventôse 0-1, 47' Hoefnagels 1-1 (strafschop), 58' Santermans 2-1 (own-goal)

* KFC OOSTERZONEN: Deelkens, Schops, Bastiaens, Van Veldhoven, Mennes, Engelen, Vermeiren, Meseure, Janssen, Vervoort (55' Benhamou), Hoefnagels (89' Smit)

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Snyders, Smet (66' Hmouda), Meeus, Santermans, De Jonghe; Pietermaat, Snoeys (58' Schaessens), Losada, Ventôse, Vansimpsen (70' Fockaert), Muñoz Herrera

* GELE KAARTEN: Santermans, Schaessens

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees