Verslag Westerlo - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Nog twee punten kwijt in de slotfase

WESTERLO - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  1 - 1

Het wil maar niet lukken tegen Westerlo. Ook in de derde confrontatie met de Kemphanen uit 't Kuipke kwam KFCO Beerschot Wilrijk niet verder dan een troosteloos gelijkspel. In een zwakke partij voetbal werden de "oohs" en "aahs" voor het slotkwartier opgespaard. Even zag het er naar uit dat we toch nog onze eerste driepunter uit de tweede periode zouden mogen inschrijven, toen Losada vanop de penaltystip de 0-1 op het bord trapte, maar in een onwaarschijnlijk zenuwachtige slotfase ruilden onze jongens plots alle koelbloedigheid in voor paniek. En daar profiteerde een zwak Westerlo van om alsnog gelijk te stellen... zodat er uiteindelijk twee dure punten verloren gingen. Eigen schuld dikke bult...

Trainer Marc Brys zette Jimmy De Jonghe en Octavio in zijn startelftal, ter vervanging van het geblesseerde duo Van den Bergh-Placca. Net als bij de vorige visite in het Kuipke lieten onze jongens het meeste balbezit en veldoverwicht optekenen. Maar het concretiseren ervan bleek weer een ander paar mouwen. Drie keer slechts in een povere eerste helft werden de combinaties tot in de zone van de waarheid doorgetrokken. Twee keer op aangeven van Losada, maar eerst Hoffer en nadien Dom mikten een beetje knullig naast. En bij de derde poging - na een ingestudeerde hoekschop - zag Swinkels zijn poging in extremis afgeblokt.

Westerlo bokste helemààl niks in elkaar. Zo dreigde de thuisploeg schuchter met enkele hoge voorzetten, die door Romo probleemloos uit de lucht werden geplukt, en een vrije trap die op de Kielse muur te pletter vloog. Armoe troef. Kortom, de eerste vijfenveertig minuten mochten per direct in de donkerste archieven van de Proximus League worden opgeborgen om er nooit meer uit te komen.

Ook na de rust kabbelde deze partij al te gezapig verder. Qua spektakel- en amusementswaarde bleef het - met heel veel goeie wil - bij een bescheiden vijf op tien. Westerlo dreigde met een afstandsschot, en pas nadat Mo Messoudi werd ingebracht kwam er wat meer technisch vernuft in het elftal en kwam KFCO Beerschot Wilrijk beter in z'n ritme. Even toch. Met dreiging over links, met pogingen van Hoffer, Losada en Maes.

Een kwartier voor affluiten was het zowaar juichen geblazen, toen ref Kooij de bal (vrij goedkoop) op de stip legde na handspel van Biset. Hernan Losada nam thuiskeeper Van Hout tegenvoets. Voldoende om de volle pot mee te graaien? Nee, want dat was zonder het slotoffensief van de thuisploeg gerekend én de gratuite hulp van onze achterhoede, die plots collectief aan het twijfelen en broddelen sloeg. Het was Jens Naessens die één van de gaten in de Kielse defensie vond om de één-één binnen te knallen.

Een ijskoude douche, en het was al zo fris en onguur in 't Kuipke...

* TOESCHOUWERS: 2.857

* SCHEIDSRECHTER: Kooij

* DOELPUNTEN: 77' Losada 0-1 (strafschop), 88' Naessens 1-1

* WESTERLO: Van Hout, Biset, Dewaele, Corstjens, Annys (81'Osaguona), Alessandro, Van den Bogaert, Heymans (63' Rommens), Christensen (81' Peffer), Oto'o, Naessens 

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Dom, Prychynenko, Swinkels, De Jonghe, François (72' Pietermaat), Van Hyfte, Octavio (57' Messoudi), Maes, Losada, Hoffer (84' Diarra)

* GELE KAARTEN; Maes, Losada, De Jonghe, Messoudi

* RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

De wedstrijdbeelden in drie minuten: