Verslag Sint-Truiden - KFCO Beerschot Wilrijk 2 - 0

 

Vergeten te scoren in sterk eerste halfuur

SINT-TRUIDEN VV - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  2 - 0

Op de terugweg van de oefenstage in het Nederlandse Mierlo hield de Kielse spelersbus halt in Tessenderlo voor dit oefenduel tegen een club uit 1A, wat direct als 'serieuze waardemeter' kon gelden.

En KFCO Beerschot Wilrijk stelde niet teleur. Zeker in het eerste halfuur was paars-wit onder impuls van een alomtegenwoordige Hernan Losada en aangestuurd door Tom Pietermaat overdonderend baas, met een snelle balcirculatie, hoog tempo, keurige infiltraties via de flanken en vijf mooi uitgespeelde dotten van kansen. Maar bij de afwerking liep het telkens spaak, want Mbombo en Placca (elk twee keer) én Losada slaagden er niet in om de bal in doel te verlengen. Jammer want dit fraaie voetbal verdiende méér dan enkel maar applaus vanuit de tribune.

Het waren bovendien missers die op slag van rust zuur opbraken, want in die periode puurde STVV maximum rendement uit een minimum aan scoringsmogelijkheden. Eerst belandde een afgeweken voorzet over Romo op het hoofd van Gueye; even later kreeg opnieuw Gueye in de kleine backlijn te veel tijd van een niet doortastend genoeg reagerende Kielse verdediging. En telkens trof de Truiense spits wél raak. Niet direct oogstrelend maar wel superefficiënt. Hoe dan ook, die 2-0-ruststand was een veel te zwaar verdict voor onze jongens.

In de tweede helft herstelde STVV eerst het evenwicht om gaandeweg het initiatief over te nemen... en op zijn beurt kansen te versieren. Rafa Romo ranselde de ballen echter uit z'n kooi. KFCO Beerschot Wilrijk verloor daarna op het middenveld de greep op de wedstrijd en verscheen nog maar sporadisch in de Truiense zone van de waarheid. Onder meer met een vallende bal van de ingekomen Ekangamene, maar diens poging werd door doelman Pirard netjes vanonder de lat weggezweefd.

Trainer Marc Brys deed vanavond geen beroep op Jan Van den Bergh en Octavio, die zich beperkten tot rondjes lopen maar in de loop van volgende week weer bij de groep zullen aansluiten. Ook Arjan Swinkels ontbrak op het appèl. Hij liep tijdens de oefenstage een blessure op aan de onderrug, maar die werd door de medische staf als "niet te ernstig" omschreven. 

 

* TOESCHOUWERS: 1.500

* SCHEIDSRECHTER: Wouters

* DOELPUNTEN: 39' Gueye 1-0, 45' Gueye 2-0

* STVV: Pirard, Matarrese (46' Djene), De Petter (46' De Sart), Charisis (46' Botaka), Gueye (46' Asamoah), Boli (46' Schevenels), Diarra (46' Vitokele), Kitsiou (46' De Norre), Tarcan (46' Abrahams), Kotysch (46' Verbeek)  Vandersmissen (46' Bourard)

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, François (73' Ekangamene), Prychynenko, Diarra, De Jonghe (46' Dom), Pietermaat (46' Schaessens), Essikal (63' Van Hyfte), Messoudi (87' Spanoghe), Losada (56' Maes), Placca (85' Pietermaat), Mbombo (46' Boulaouali)

* GELE KAARTEN: Essikal, Ekangamene

 

Tekst: Danny Geerts