Verslag RFC Seraing - KFCO Beerschot Wilrijk 0-3

 

MOOIE DRIEPUNTER OPGEDRAGEN AAN MARC STEENACKERS

RFC SERAING - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  0 - 3

Voila, de misstap van vorige zaterdag tegen Deinze is bij deze rechtgezet. KFCO Beerschot Wilrijk rondde vanmiddag immers de altijd gevaarlijke verplaatsing naar Seraing af met een keurig uitgespeelde én verdiende overwinning. De eenentwintigste al van het seizoen. Een driepunter met een gouden randje bovendien, want de spelersgroep droeg het succes onmiddellijk na afloop op aan Marc Steenackers, die vorige week zondag om het leven kwam. Een mooi gebaar na een "volwassen collectieve prestatie", waarbij eerst de kat een beetje uit de boom werd gekeken en in de tweede helft het verschil gemaakt. Professioneel afgewerkt. Op die manier behouden onze jongens ook tien punten voorsprong op eerste achtervolger Dessel Sport. We kunnen dus nog tegen een stootje...

Als gevolg van gele schorsingen voor het trio Van den Bergh-Pietermaat-Losada pakte Marc Brys noodgedwongen uit met een fel gewijzigd startelftal. Zo speelde Prychynenko centraal naast Swinkels, nam Jimmy De Jonghe zijn vaste stek op de linkerflank weer in, mocht Jaric Schaessens nog eens vanaf de aftrap de wei in... en werd vooraan de Oosterzonen-tandem Vermeiren-Placca in ere hersteld. Het was wachten tot even na het kwartier op de eerste grote kans. En die viel voor de voeten van de door Placca afgezonderde Messoudi... maar Mo kreeg geen kracht en richting in zijn schot zodat doelman Mignon eerder makkelijk kon redden. 

Beide ploegen schuwden het risico op balverlies en bouwden defensief extra zekerheid in. Geen doelpunt(en) incasseren was de boodschap. Echt hartverwarmend voetbal leverde dat niet op. .. al was het betere combinatiewerk doorgaans wel Kiels getint.Toch stak ook de thuisploeg halfweg de eerste helft de neus aan het venster met een schot van Gueye. Geen probleem echter voor een alerte Mica Clepkens want hij duikelde het schot in hoekschop. Daarna was het terug aan KFCO Beerschot Wilrijk: een doorslag van de actie van een kwartiertje eerder, met Placca als aangever en opnieuw Messoudi als (slechte!) afwerker. Die bal had er in gemogen/gemoeten, Mo! Al had de thuisportier bij deze fase ook zeker zijn verdienste. Net als enkele minuten later, toen hij een schot van een zeer bedrijvige en constant dreigend Placca redde. Kortom, dank zij Mignon mocht Seraing met 0-0 de rust in.

Vroeg in de tweede helft kantelde de wedstrijd dan uiteindelijk toch in het voordeel van KFCO Beerschot Wilrijk, toen Alex Maes een teruglegger van Vermeiren binnen knalde. Mooi opgebouwde aanvalsactie en properkes afgewerkt. De verdiende voosprong stond op het bord. In de daaropvolgende tegenaanval was het echter even de billen toeknijpen. Zo belandde een verre lob van Gueye pardoes op de lat. Tikkeltje geluk, zeg maar. Geen paniek in de Kielse tent. Integendeel zelfs, want iets na het uur maakte Kevin Geudens een einde aan een scrimmage in het Luikse strafschopgebied door de bal door de benen van Mignon in doel te schieten. Nul-twee!

Seraing vond het nodig om daarna even de botte bijl boven te halen. Maar onze jongens bleven in die grimmige periode koelbloedig, lieten zich niet vangen.en toonden zich op zowat alle vlakken de betere van de thuisploeg. Zoals dat van een fiere leidersploeg mag verwacht worden. Echt in de problemen kwamen we niet meer. Of toch, in de 82ste minuut moest Clepkens nog eens de handen uit de mouwen steken bij een gevaarlijk schot van Camara. En dat deed hij, naar goede gewoonte, weer prima. Zijn veertiende "clean sheet" van de jaargang 2016-2017. Mooie cijfers.

Oh ja, diep in blessuretijd gaf Alex Maes, met zijn tweede van de namiddag, de Kielse overwinning nog iets meer cachet.

 

* TOESCHOUWERS: 1.700

* SCHEIDSRECHTER: Chaspierre

* DOELPUNTEN: 49' Maes 0-1, 63' Geudens 0-2, 90 (+4) Maes 0-3

* SERAING: Mignon, Cascio,  Faye, Toussaint, Bonemme, Kilota, Swerts, Camara, Deville (69' Pierrot), Cuypers (69' Sambu), Gueye. (55' Arteaga)

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Pereira, Swinkels, Prychynenko, De Jonghe, Geudens, Schaessens, Messoudi (90' Messoudi), Maes, Vermeiren (84' Rusu), Placca

* GELE KAARTEN: Arteaga, De Jonghe, Bonemme, Pereira

* RODE KAARTEN: geen