Verslag Lierse SK - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Rotavond op het Lisp

K. LIERSE SK - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  2 - 1

Een mindere prestatie, een nederlaag en een dosis supportersgeweld erbovenop... Nee, KFCO Beerschot Wilrijk heeft in de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2018 geen al te beste beurt gemaakt. Een zwakke eerste helft waarin onze jongens niks klaarspeelden, lag aan de basis van het verlies. Daarna herpakten onze jongens zich wel enigszins maar verder dan een tegendoelpunt van Mbombo geraakten we niet. Daarvoor was het Kielse voetbal bij momenten te slordig en misten de aanvalsacties 'punch'. Jammer maar helaas.

Het was de thuisploeg die vanaf de eerste minuut het initiatief opeiste, vlotjes tussen de lijnen combineerde... kortom het betere voetbal op de mat bracht. Onze jongens kwamen vrijwel overal een stapje te laat en lieten zich vooral op de flanken te vaak en te makkelijk in de luren leggen. En ja, het onvermijdelijke gebeurde al na twaalf minuten: een doelpunt van Lierse. Veel te simpel toegestaan eigenlijk. Zo had onze verdediging geen reactie in huis bij een doorgekopte vrije trap, die uiteindelijk door Joachim - ook nog eens met het hoofd - voorbij Romo in doel werd verlengd..

En ook daarna bleef het rommelen in de Kielse defensie. Iets waar Frans ei zo na optimaal van profiteerde toen hij ongehinderd mocht inkoppen. Maar - gelukkig - naast mikte. Het duurde tot de dertigste minuut alvorens KFCO Beerschot Wilrijk zijn betere benen vond en de slordigheid in de opbouw inruilde voor vlot combinatiewerk. Het leverde één dot van een kans op, toen Placca door Maes de diepte werd ingestuurd, maar Fessou mikte tegen de benen van doelman Rakovsky.

Meer druk op de ketel bij onze jongens na de rust, en Richard Mbombo die zijn debuut mocht vieren. Maar het was Lierse dat bij z'n eerste tegenstoot raak trof met een lage trap van Da Silva Camargo. Een doelpunt dat - net als bij de aftrap - voor herrie en weinig fraaie taferelen tussen beide supportersclans zorgde. Ref Van Damme stuurde de voetballers voor een twintigtal minuten naar de kleedkamers.

KFCO Beerschot Wilrijk kwam het beste uit die afkoelingsperiode, want in no-time werkte Mbombo een voorzet van De Jonghe hoog in doel. Een aansluitingstreffer op het juiste moment. Het luidde een sterk Kiels kwartiertje in, waarbij Lierse op de eigen speelhelft werd vastgezet. Dat overwicht resulteerde in twee goede scoringsmogelijkheden, voor Placca en Maes... maar de thuisafweer bleef overeind.

* TOESCHOUWERS: 5.500

* SCHEIDSRECHTER: Van Damme

* DOELPUNTEN: 12' Joachim 1-0, 51' Da Silva Camargo 2-0, 60' Mbombo 2-1

* LIERSE: Rakovsky, Frans, Laurent (87' Weuts), Yakubu, Bourdin, Wils, Bougrine (73' Elgabas), Joachim, Da Silva Camargo, Ntambwe, Janssens (90' Allach)

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Prychynenko, Swinkels, Van den Bergh, François (46' Mbombo), Pietermaat, De Jonghe (73' Dom), Maes, Messoudi (70' Octavio), Losada, Placca

* GELE KAARTEN: Bougrine, Van den Bergh, Messoudi, De Jonghe, Laurent

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees 

 

 

De wedstrijdbeelden in 3 minuten: