Verslag KSV Cercle Brugge - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Rafa pakt... en Mo'ke scoort

KSV CERCLE BRUGGE - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  0 - 1

Ook na de doortocht in het Jan Breydelstadion blijft KFCO Beerschot Wilrijk aan de leiding. En hoe! Na vijf wedstrijden in 1B lieten onze kampioenen vier overwinningen en één gelijkspel optekenen. Genoeg voor een voorsprong van vier punten. We kunnen dus tegen een stootje, zeg maar.

Van een leien dakje liep het tegen Cercle Brugge niet maar de Brys-boys zetten wel een volwassen prestatie neer, waarin doelman Rafa Romo de hoofdrol naar zich toetrok met een handjevol klasse- en wereldreddingen. En tussendoor zorgde Mo Messoudi voor een knappe countergoal. Efficiëntie troef. Het was het enige doelpunt van een wedstrijd die nooit de hoge verwachtingen inloste maar die wél een zoveelste brede 'smile' op de Kielse gezichten tekende. Meer moet dat niet zijn.

Twee ploegen die allebei vanaf minuut één de kat uit de boom keken... het zorgde voor een al te lange, gezapige en vervelende studieronde. Pas halfweg de eerste helft kwam er een beetje schwung in de partij, getekend Mo Messoudi. Die bereikte met een perfecte voorzet Jan Van den Bergh, wiens achterwaartse kopstoot door thuiskeeper Nardi in extremis uit doel werd geranseld. Uit de daaropvolgende hoekschop mikte Messoudi rakelings voorlangs. Twee keer net niet.

Het feit dat onze jongens op het middenveld iets te veel 'afval' in hun combinaties hadden en dus niet in hun normale ritme geraakten, liet Cercle toe beter in de wedstrijd te groeien. Zo was er een attente Romo nodig om de nul op het bord te houden. Tot drie keer toe toonde onze Venezolaanse ballenpakker zijn klasse. Eerst ging hij goed plat op een kopstoot van Cardona, vervolgens zweefde hij een vrije trap van Mercier uit de bovenhoek en tenslotte maakte hij ook een dichte kopbal van Sofranac onschadelijk. Het betere keeperswerk, zeg maar.

De wedstrijd kabbelde (iets te) rustig over en weer richting rust. Al kwam Joren Dom in de slotfase van de eerste helft nog het dichtst bij de openingsgoal, maar hij zag zijn schot, na terugleggen van Maes, net over belanden. 

Cercle begon overtuigend aan de tweede helft met direct twee goed uitgespeelde kansen voor de ingevallen Bruno... maar opnieuw schudde Romo wereldreddingen uit z'n mouw. KFCO Beerschot Wilrijk bleef echter rustig onder die Brugse druk, voetbalde keurig uit en dat leverde zowaar nog een doelpunt op ook. Fessou Placca prikte perfect binnendoor naar Messoudi, en die plaatste de bal mooi in de verste hoek. Een goal op een diefje, maar die tellen ook. En doen doorgaans dubbel zo veel plezier. Zoals hier en nu!

Daarna slaagde KFCO Beerschot Wilrijk er met brio in om die voorsprong te consolideren: met vlot combinatievoetbal, sterk in de duels, prima omschakelend en nooit panikerend. En als Cercle dan toch eens door de Kielse gelederen glipte was er altijd nog de alomtegenwoordige Rafa Romo om de meubelen te redden. Kortom, professioneel uitgespeeld... zoals een fiere leidersploeg dat doorgaans doet.

* TOESCHOUWERS: 6.200

* SCHEIDSRECHTER: Wouters

* DOELPUNTEN: 65' Messoudi 0-1

* CERCLE BRUGGE: Nardi, Kone, Tormin, Barcelos (46' Bruno), Cardona (67' Buyl), Omolo, Lambot, Gaspar, Morou, Mercier (74' De Belder), Sofranac

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Dom, Diarra, Swinkels, Van den Bergh, Pietermaat, Van Hyfte, Messoudi (90+4' Essikal), Maes, Losada (90+2' Octavio), Placca

* GELE KAARTEN: Van den Bergh, Messoudi, Losada

* RODE KAARTEN: 90' Omolo

 

Tekst: Danny Geerts

Foto's: Jan Mees