Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - SV Roeselare

 

Intikker van Joren Dom goed voor de volle pot

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - SV ROESELARE  1 - 0

De eerste overwinning van de tweede periode is binnen! Na twee opeenvolgende nederlagen en één gelijkspel werd Roeselare vanavond - en dit al voor de derde keer dit seizoen - het kind van de Kielse rekening. Niet met dezelfde overtuigende 4-0 en 5-0-cijfers als tijdens de eerdere rechtstreekse confrontaties. Nee, KFCO Beerschot Wilrijk had vanavond aan één (vroeg) doelpunt van Joren Dom genoeg om eindelijk nog eens voluit te kunnen vieren. Het overwicht van onze jongens was echter véél groter dan de nipte score doet veronderstellen, het combinatievoetbal leunde bij momenten weer aan bij het betere werk uit de eerste perioide. Met andere woorden: we zijn langzaam maar zeker uit het dalletje aan het klauteren.

Niks plankenkoorts bij onze jongens na de teleurstellende 1 op 9 van de voorbije drie weken. Het Kielse meesterschap was overdonderend vanaf het eerste fluitsignaal... en leverde ook instant succes op. Guillaume Françoios pakte al na vier minujten uit met een onvervalste Messiaanse actie waarbij hij zich op de linkerflank voorbij vier Roeselaarse verdedigers slingerde. Zijn lage voorzet werd aan de tweede paal door Joren Dom netjes in doel verlengd.

KFCO Beerschot Wilrijk bleef het initiatief opeisen, met combinaties waarbij François steeds een beslissende voet had. Aan het halfuur moest Roeselare-doelman Biebauw goed plat om een schot van... François - alweer hij - uit z'n kooi te ranselen.

De inbreng van de bezoekers was pover. Zo werd Rafa Romo enkel gesolliciteerd op anderhalf schuchter afstandsschot en enkele terugspeelballen van zijn ploegmaats, in een poging om Roeselare uit z'n tent te lokken.  Op slag van rust ei zo na nog de 2-0 voor paars-wit, toen Van Hyfte zijn kans ging maar de bal uit de korte hoek werd gecaramboleerd door Lemoine, net op het moment dat Dom klaar stond om z'n tweede van de kille avond binnen te trappen. 

De zoektocht naar de geruststellende tweede treffer ging ook na de pauze onverminderd verder. Alex Maes kreeg al rap twee mogelijkheden; eerst op vrijschop, daarna met een gebrosseerde bal, maar telkens centimeters naast. Ook Swinkels ging vrijuit z'n kans, en pakte uit met een indrukwekkende solo door de lengte-as, tot hij door verdediger nummer vijf onder de zoden werd gestoken. Jammer, want ons Manneke van 't (voorbije) seizoen leek op weg naar een sensationeel doelpunt.

Met Roeselare ging het intussen van kwaad naar erger. De bezoekers kregen amper een degelijke combinatie in elkaar geknutseld en moesten het spel helemaal ondergaan. Alleen dat tweede Kielse doelpunt wou maar niet vallen, hoewel Maes en een hardwerkende Hoffer nog enkele keren hun kans gingen.

* TOESCHOUWERS: 4.856

* SCHEIDSRECHTER: Vanbecelaere

* DOELPUNTEN: 4' Dom 1-0

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, François (90' Ekangamene), Prychynenko, Swinkels, De Jonghe, Dom, Van Hyfte, Pietermaat, Octavio (76' Essikal), Maes, Hoffer

* SV ROESELARE: Biebauw, Schmisser, Van Acker, Seoudi, Lecomte, Godwin, Damman (68' Wang), Grisez, Cornet (66' Maletic), Lemoine, Wieser (74' Samyn)

* GELE KAARTEN: Van Hyfte, Van Acker, Octavio, Damman, Grisez, Schmisser

* RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees 

De wedstrijdbeelden in 3 minuten :