Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - Royal Sprimont Comblain Sport

 

HET VERSCHIL GEMAAKT IN HET VIERDE KWARTIER

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - R. SPRIMONT CS  3 - 1

Een vroeg doelpunt en twee treffers rond het uur, meer had KFCO Beerschot Wilrijk vanavond niet nodig om de voorlaatste van het klassement overtuigend terug te wijzen. In de tussenperiode was het echter allemaal een pak minder overtuigend. Want plots vielen het tempo, de nauwkeurigheid en de concentratie weg... en daar profiteerden de bezoekers van om tegen te prikken én zelfs een gelijkmaker te scoren.

Maar na negentig minuten voetbal bleven de drie punten gewoon op het Kiel. Omdat de elf van trainer Marc Brys in zowat alle lijnen de betere waren en dat surplus aan kwaliteit ook nog eens in doelpunten vertaalden. In de slotfase zorgde overhaasting bij de afwerking er voor dat de winstmarge niet verder werd uitgediept. Een schoonheidsfoutje.

Onze kersverse kampioenen zetten vanaf het eerste fluitsignaal volop druk op de ketel, en nadat Placca in minuut acht een lage voorzet van Schaessens net niet in doel kon deviëren, deed Mo Messoudi even later beter. Hij was er als de kippen bij om voorbereidend werk van De Jonghe wél af te ronden. De vroege voorsprong stond op het bord, de weg naar een ruime overwinning lag meteen open. Maar toen stokte de Kielse motor en groeide Sprimont - niet meer het zootje ongeregeld uit de heenronde maar wel degelijk versterkt met de komst van drie donkere spelers met eersteklasse-ervaring - steeds beter in de wedstrijd. En dat leverde de Walen ook een doelpunt op. Een schitterende treffer was het overigens, ingeleid door een millimetervoorzet van Oussalah, even krachtig als overtuigend binnengekopt door Kouemaha (ex-Club Brugge en -Lierse).

Na de pauze stelde KFCO Beerschot Wilrijk orde op zaken. Met twee doelpunten in drie minuten. Eerst was er een opportunistisch tikje van Fessou Placca op aangeven van Messoudi, daarna zorgde Guillaume François voor de drie-één met een al even listig balletje. Match gespeeld. Boeken toe.

Eens die veilige marge op het scorebord stond, vonden onze jongens ook hun betere benen terug: het tempo werd verder opgetrokken zodat Sprimont moest afhaken, de combinaties swingden bij momenten uit de pan zoals in de goeie dagen... alleen bij de afwerking liep het telkens mis. Zo mikte Hernan Losada over na de beste actie uit de ganse wedstrijd - een tiktakcombinatie over zes stationnetjes - en zag Alex Maes een voorzetschot op de deklat vallen. Ook de infiltraties van de vleugelbacks François en De Jonghe zorgden voor dreiging in de Waalse zone van de waarheid, maar doelman Jaa hield zijn netten verder ongeschonden.

* TOESCHOUWERS: 5.687

* SCHEIDSRECHTER: Mesanovic

* DOELPUNTEN: 11' Messoudi 1-0, 24' Kouemaha 1-1, 55' Placca 2-1, 57' François 3-1

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, François, Swinkels (69' Geudens), Van den Bergh, De Jonghe, Pietermaat, Schaessens, Messoudi, Maes, Losada (69'  Vermeiren), Placca (84' Rusu)

* SPRIMONT: Jaa, Debefve, Doneux, Englebert, Bertrand (71' Alleoni Carvalho), Manfredi, Oussalah, Matoukou, Giargiana, Sahuke Mandi (65' Cissako), Kouemaha (74' Beltrame)

* GELE KAARTEN: Oussalah

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees