Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - R. Union SG

 

Al direct carnaval in de Proximus League

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - UNION  3 - 0

KFCO Beerschot Wilrijk heeft op de openingsdag van het nieuwe seizoen meteen zijn visitekaartje afgegeven. En dat is er eentje dat gezien mag worden. Het voetbal dat onze kampioenen vanavond opdisten haalde een even hoog amusements- als spektakelniveau en kreeg van de toeschouwers dan ook hoge waarderingcijfers mee. In de eerste helft was het Alex Maes die de betere ingevingen had in het Kielse aanvalsspel... en al direct met twee assists uitpakte. Ook na de pauze voetbalden de Brys-boys als een goed geoliede machine en werd de winstmarge nog verder uitgediept. Alleen in het tweede kwartier gingen achteraan even de knipperlichten eventjes flikkeren maar dat leverde geen averij op. Slotsom: drie-nul in de eerste wedstrijd in 1B... het is voor de ganse Kielse familie een opsteker.

KFCO Beerschot Wilrijk begon sterk en overtuigend met al direct een fraaie tik-tak-actie over een zestal stationnetjes en een schietkans voor Placca. De toon was meteen gezet want even later kwamen achtereenvolgens François en Losada ook nog dicht bij de openingstreffer. Eens de Kielse storm wat ging liggen, nam een efficiënt kantelend Union de forcing over en was het Romo die z'n kunnen moest tonen. Eerst op een poging van Vercauteren, nadien op een kopstoot van Martens.

Mede door enkele onzuiverheden en balverliezen in verdedigend opzicht kreunden onze jongens even onder de Brusselse druk maar Losada & co vonden al snel hun betere combinatiebenen terug. En dat werd perfect verzilverd door Tom Van Hyfte, die een perfecte voorzet van Alex Maes hard binnenkopte. Hij gaat meteen de geschiedenisboeken in als scorer van ons eerste doelpunt in de Proximus League. Alex Maes kreeg amper vijf minuten later aan de tweede paal een vrije schietkans, die door Union-doelman Saussez stijlvol uit zijn kooi werd geranseld. Het was maar uitstel van executie... want op slag van rust duwde Fessou Placca een aangeven van alweer Alex Maes én een kopbaldeviatie van Van Hyfte hoog in doel. Twee-nul halfweg... een logische tussenstand na onz eerste overtuigende vijfenveertig minuten in het profvoetbal.

En paars-wit breide daar na de rust gewoon een al even fraai verlengstuk aan... met op het uur een hoge droge knal van Guillaume François in het dak van het doel. Een ouderwetse 'loeier' waar de bezoekende keeper ei zo na zijn pollen aan verbrandde. Het Kielse meesterschap was overweldigend in die fase, en dat werd met enkele knappe driehoekjes en flankenwissels ingekleurd. Het Olympisch Stadion ging helemaal uit z'n dak. En dat mocht.

De buit was binnen en dat liet Marc Brys toe om achtereenvolgens Octavio (wonderbaarlijke genezing!), Essikal en Boulaouali hun eerste speelminuten te gunnen. De betere kansen waren ook in de slotfase voor KFCO Beerschot Wilrijk... langs Essikal en Placca. Een vierde doelpunt kwam er niet. Moest ook niet. Want de prestatie was effenaf af!

* TOESCHOUWERS: 7.281

* SCHEIDSRECHTER: D'hondt

* DOELPUNTEN: 29' Van Hyfte 1-0, 45' Placca 2-0, 59' François 3-0

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Dom, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Pietermaat, Van Hyfte (72' Octavio), François (78' Essikal), Losada (89' Boulaouali), Maes, Placca

* UNION: Saussez, Perdichizzi, Martens, Peyre, Tabekou Ouambe, Morren, Massengo, Kis, Vercauteren (64' Houdret), Ferber (64' Mombongo), Fixelles (46' Da Silva)

* GELE KAARTEN: Massengo, Kis, Martens

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees