Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - KFC Dessel Sport 4-0

 

WERVELENDE KAMPIOENEN ZETTEN DE PUNTJES OP DE I

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - KFC DESSEL SPORT  4 -  0

Tijdens de galamatch van de eindronde rap eventjes laten zien wie de dikverdiende kampioen uit de Super Amateur Liga is. Dat is wat KFCO Beerschot Wilrijk vanavond deed. Met snel combinatievoetbal aan een hoge spektakel- en amusementswaarde speelde paars-wit dichtste achtervolger Dessel Sport vrijwel de volle negentig minuten van het kastje naar de muur (en terug!). In ware kampioenenstijl werd een niet eens overdreven 4-0-overwinning bij elkaar gevoetbald. De Kielse superioriteit kende - eens te meer - geen grenzen.

De hoofdrol was weggelegd - nee: werd met brio afgedwongen - door Simon Vermeiren. Op zijn derde huwelijksverjaardag scoorde hij drie doelpunten, het ene al mooier dan het andere. Een fraaiere sollicitatiebrief om ook volgend seizoen als spits in het Olympisch Stadion de ballen tegen de tent te mogen trappen, bestaat er niet. Hij is dan ook met ruime voorsprong ons "Manneke van de Eindronde".

Voor Dessel Sport was er in onze halfvolgelopen voetbaltempel deze keer zelfs geen klein bijrolletje weggelegd. De bezoekers prikten in de beginfase wel met schoten van Janssens en Jutten, die allebei centimeters voorlangs gingen. En daar hield het op. Want eens de Kielse motor op gang kwam, was er geen stoppen meer aan. In het tweede kwartier legde KFCO Beerschot Wilrijk de basis van wat een probleemloze zege zou worden. Eerst prikte Placca aan de tweede paal een aangeven van Vermeiren binnen, waar een indrukwekkende rush van Swinkels was aan voorafgegaan. Daarna twee keer Vermeiren, telkens na een knappe aanval over meerdere stationnetjes. Knappe goals en swingend voetbal, en dat allemaal tegen een tempo dat Dessel niet kon bijbenen. Het klinkt misschien hard, maar het is de waarheid: het team van trainer Patrick Witters was veel te plat. Had niks in de pap te brokken.

Ongewijzigd scenario in de tweede helft; goede balcirculatie van de thuisploeg, veel diepgang, dreiging en kansen. Nog voor het uur trapte Simon Vermeiren zijn derde van de avond binnen door een zwiepbal van rechterflankverdediger Pereira keihard en via de onderkant van de deklat in doel te kanjeren. Een vierde schitterend doelpunt voor onze kampioenen. Eén keer Dessel na de pauze: via een vrije trap van Mike Smet, maar die werd door Quintijn Steelant stijlvol uit zijn kooi gezweefd. Prima keeperswerk was dat.

Terwijl de sfeer op de tribunes carnavalesk bleef verzuimde KFCO Beerschot Wilrijk de score nog verder op te drijven. Nochtans kregen achtereenvolgens Pietermaat, Placca, Vermeiren, Schaessens en Losada daar de kans toe. Geen erg. Het Kielse werkstuk kreeg ook zonder die extra goals de vermelding "met grootste onderscheiding" mee. Deze prestatie was effenaf àf, een lust voor het oog, voetbal waar de ware liefhebber duimen en vingers mocht bij aflikken. Laat er aub geen twijfel over bestaan: dit KFCO Beerschot Wilrijk is de enige waardige kampioen. Met een zelden vertoond overwicht.

Tot slot toch nog een woordje over Kevin Janssens. Pover: twee redelijke acties en een paar vrije trappen op negentig minuten. Daarna vond dit irritante baasje het nodig om in de slotfase parmantig het veld af te stappen en zo zijn ploegmaats in de steek te laten. Wat een trieste afgang. Letterlijk en figuurlijk. Een voetnoot was het. Want op dat moment stonden onze fans langs de zijlijn al te drummen voor de vierde 'pitch invasion' op rij. En zoiets wordt een mens met het paars-witte hart op de juiste plaats niet beu. Nooit ofte nimmer. Feesten als de beesten. Het mocht. Het moest. Wat een ploeg, dit KFCO Beerschot Wilrijk. Wij zijn de besten!

* TOESCHOUWERS: 6.384

* SCHEIDSRECHTER: Brinckman

* DOELPUNTEN: 20' Placca 1-0, 22' Vermeiren 2-0, 33' Vermeiren 3-0, 58' Vermeiren 4-0

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Steelant, Pereira, Swinkels (68' Prychynenko), Van den Bergh, De Jonghe, Geudens, Pietermaat, Schaessens (80' Maes), Losada, Placca, Vermeiren (75' Rusu)

* KFC DESSEL SPORT: Kustermans, Smet, Dreesen (76' Heesakkers), Gerits, Vosters, Vansimpsen, Janssens, Reuten (42' Breugelmans), Ofori, Jutten (60' Debauve), Tilburgs

* GELE KAARTEN: Tilburgs, Gerits, Prychynenko, Janssens

* RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees