Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - Cercle Brugge

 

Tiende keer slechte keer...

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - CERCLE BRUGGE  0 - 3

Geen zevende overwinning voor KFCO Beerschot Wilrijk, wel een eerste seizoensnederlaag... en dat was/is toch even slikken. Want voor onze laatste verliesmatch in competitieverband (eindronde niet meegerekend) moeten we al zeven maanden teruggaan in de tijd. Naar 11 maart om juist te zijn, toen Deinze met 0-1 kwam winnen in het Olympisch Stadion.

Vanavond was de averij iets groter: nul-drie. Zonder discussie eigenlijk, want Cercle voetbalde in het eerste halfuur snediger en efficiënter en haalde daarna alle truken van de foor boven om die voorsprong te consolideren - en via de counter zelfs nog uit te bouwen. Hierdoor zien onze jongens hun voorsprong op de Bruggelingen slinken tot drie punten. Toch nog altijd een leuke marge hoor.

Een speciale vermelding ook voor onze supporters, want zij zorgden tot in de allerlaatste minuut voor een ronduit schitterende sfeer in de tribunes. Al weken-, nee maandenlang, superenthousiast in de overwinning, en nu groots in de nederlaag. Chapeau!

De wedstrijd kon moeilijk slechter beginnen, want bij de eerste Cercle-vrijschop mocht Omolo in een trosje spelers een lage voorzet van Vanbelle verlengen... al was er wel een ongelukkige deviatie van Van den Bergh nodig om Romo op het verkeerde been te zetten. Er waren nog geen twee minuten gespeeld...

Direct in de achtervolging dus, onze jongens. En ook bijna onmiddellijk de gelijkmaker maar het schot van Octavio - die de geblesseerde Messoudi verving - strandde op de paal. KFCO Beerschot Wilrijk werd vooral op het middenveld afgebluft door een hoog storend en vlot combinerend Cercle. Op een van de snelle bezoekende counters stifte De Belder de bal net voorbij de verste paal. Slechts uitstel van executie... want nog voor het halfuur prikte diezelfde De Belder nummer twee in het Kielse doel.

Met die 0-2 op het bord speelde Cercle het clever. Al te cynisch en viriel ook, met alle mogelijke vertragingsmaneuvers en late tackles. Niet fraai, en het leverde de bezoekers ook drie meer dan terechte gele kaarten op. Bij KFCO Beerschot Wilrijk groeide het ongeduld en de frustratie met de minuut. Er was wel druk over de flanken maar echt vlot liep het nooit. Toch versierden onze jongens op slag van rust nog een dot van een kans op de aansluitingstreffer toen Dom moederziel alleen voor Nardi opdook maar zijn kopbal pardoes op de Cercle-doelman mikte. Sowieso een dure misser...

Ook de tweede helft begon met een unieke scoringsmogelijkheid. Placca speelde de ingekomen Hoffer vrij in de grote rechthoek. Jimmy kapte zich vrij maar gleed weg toen hij wou besluiten. Pech. Cercle prikte gevaarlijk tegen met een schot van Omolo maar haalde daarna weer met plezier de botte bijl boven om de Kielse druk af te stioppen.

KFCO Beerschot Wilrijk dreef tempo en druk op, speelde "alles of niks"... en dat leverde de bezoekers counterruimte op. Waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Want bij een afgeweerde Kielse hoekschop schakelde groen-zwart gezwind om en kon Tormin makkelijk de 0-3 binnenschuiven. Boeken toe. 

* TOESCHOUWERS: 6.985

* SCHEIDSRECHTER: Delferière

* DOELPUNTEN: 2' Van den Bergh 0-1 (own-goal), 29' De Belder 0-2, 69' Tormin 0-3

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Prychynenko, Swinkels, Van den Bergh, François, Van Hyfte, Octavio (45' Hoffer), Dom (82' Boulaouali), Maes, Losada, Placca

* CERCLE BRUGGE: Nardi, Taravel, Vanbelle, Vincent, Palun, Tormin (88' Robail), Barcelos (79' Buyl), Omolo, Lambot, De Belder, Mercier (71' Kone)

* GELE KAARTEN: Vincent, Vanbelle, Taravel, Dom, Palun, Maes

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Kristof Vermeulen