Veel opluchting na de eerste zege in de tweede periode

 

Guillaume François: "Wisselwerking met Joren Dom verliep prima "

We kenden een eerder moeizame start in de tweede periode", stelde Guillaume François. "Nu kregen we vandaag met Roeselare een tegenstander die ons blijkbaar goed ligt. We hebben ondertussen imemrs al onze wedstrijden tegen hen gewonnen. Hopelijk kan deze overwinning ons op het spoor zetten van een nieuwe reeks met successen."

Het duel tegen Roeselare was enigszins cruciaal in functie van de doelstelling voor dit seizoen. "Het was belangrijk dat we deze wedstrijd met een zege afsloten. Onze ambitie voor aanvang het seizoen was om binnen de top vier te eindigen. Voor aanvang van het duel met Roeselare gaapte er een kloof van slechts vijf punten op hen op de vijfde plaats. Daardoor is het zeer belangrijk dat we nu die drie punten op Roeselare hebben kunnen pakken. Dat was de belangrijkste opdracht vanavond."

Jij kreeg veel ruimte vandaag. “Joren Dom en ikzelf zijn twee spelers voor dezelfde positie. De wisselwerking op het veld verloopt uitstekend. We wisselen tijdens de wedstrijd regelmatig van positie. Dat geeft me de vrijheid om regelmatig op te rukken. Dat zijn nu net de acties waar ik het meest van hou.”

Wat is jullie verder doel tot aan de winterstop? “Het blijft misschien ééntonig maar we kijken telkens van match tot match. Net zoals in de eerste periode. Tubeke is telkens een moeilijke verplaatsing maar we willen het jaar in schoonheid eindigen om vervolgens van een korte vakantie te kunnen genieten."

 

Tom Van Hyfte: ”Goede zaak voor het klassement”

“Een hele opluchting”, vond middenvelder Tom Van Hyfte de 1-0 zege tegen KSV Roeselare. “Het was vandaag noodzakelijk om die drie punten te pakken. Niet alleen om nog mee te doen voor de tweede periode maar eveneens om niet verder weg te zakken in het algemeen klassement. We doen een goede zaak in functie van het wegblijven van de vijfde plaats.”

Toch bleef het spannend tot de laatste minuut. “We kregen inderdaad meerdere kansen om de 2-0 te maken en daardoor de wedstrijd te doden. Dit zijn nog punten die voor verbetering vatbaar zijn. Vergeet niet dat we op offensief vlak drie jongens misten die bovenaan geklasseerd staan in het topschuttersklassement.”

Jullie hadden ook problemen met de staat van het veld. “Het lag er inderdaad zeer glad bij. Het was op dat moment ook aan het vriezen. Dit zijn dingen waar je dient mee om te gaan.”

Wat liep er fout bij die kans van jou voor de 2-0 waarbij de bal nog van de lijn werd gehaald? “Ik kreeg die bal op mijn hak terwijl het de bedoeling was om hem binnenkant voet te nemen. Hij moest hoe dan ook altijd tussen de palen gegaan zijn. In de tweede helft was er ook nog een mogelijkheid. Normaal gezien toch één van mijn kwaliteiten om net op die plaatsen er te staan. De volgende dagen ga ik daarom nog wat extra oefenen of de afwerking. “

 

Linksback Jimmy De Jonghe had een heel goede verklaring voor het slechte speelveld. Hij doet zijn verhaal voor onze microfoon:

Alex Maes: "Sommige tegenstanders liggen ons beter"

Je kreeg tegen Roeselare opnieuw een meer aanvallende rol toebedeeld. “Dat is uiteraard zeer leuk", beaamt Alex Maes. "Ik zie me het liefst in een rol zoals Hernan Losada. Dat steek ik niet weg. Hernan speelt wel meer centraal terwijl de coach voor mij tegen Roeselare een plaats op de flank had voorzien. We hebben in de eerste helft nog iets te weinig nagelaten om regelmatig van flank te wisselen.”

Begonnen jullie met twijfels door het gemis van onder andere Placca, Losada en Messoudi? “Ik praat niet graag over een zogenaamd gehandicapte ploeg. Op training wordt de basisploeg soms door de bankzitters gewoon weggeblazen. Dat wil zeggen dat elke speler evenwaardig is.”

Hebben jullie kunnen analyseren waar het schoentje wrong de laatste weken? “Sommige spelers zaten mogelijk op hun tandvlees op het einde van de eerste periode en anderen werden geconfronteerd met blessures. We kenden deze tweede periode ook meermaals pech. Zoals bijvoorbeeld die late gelijkmaker in Westerlo en een nederlaag ondanks het betere spel tegen OH Leuven. We moeten gewoon deze zege tegen Roeselare onthouden en op dit elan verder gaan.“

Roeselare werd door die 1-0 zege van KFCO Beerschot Wilrijk in het klassement nu op een afstand gehouden. “Voor de wedstrijd ben je daar wel mee bezig maar eens de match op gang gefloten zit dit niet meer in het achterhoofd. Belangrijk is wel dat we die kloof terug op 8 punten gebracht hebben om onze plaats tussen de top vier veilig te stellen. Je weet immers maar nooit. Je speelt in maart wel al zeker die finale en we zullen er alles aan doen om die te winnen.”

Jullie zijn nu terug vertrokken? “Ik denk en hoop het. Zondag zit er wel wel met een moeilijke verplaatsing naar Tubeke aan te komen. Daar zijn we in de eerste periode pas in de slotminuten gaan winnen.”

Sommige ploegen liggen jullie blijkbaar beter dan andere? “Ja, we slikten bijvoorbeeld nog geen enkel doelpunt tegen Roeselare in drie matchen. Het heeft voor een deel te maken met welke spelers

je tegenkomt op het veld. Je hebt ploegen met veel kwaliteit als OH Leuven en een Tubeke dat voornamelijk zijn punten wil pakken op eigen veld. Het zijn telkens andere wedstrijden. Je moet je ook anders opladen.”  

 

Joren Dom vierde zijn verjaardag van enkele dagen geleden met het enige doelpunt in de match. Voor onze microfoon doet Joren zijn verhaal.

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto’s: Jan Mees

Beelden: Jarne Verbaenen | Interview: Luther Rommens