Vandaag "groepsactiviteit" tijdens de oefenstage

 

Vandaag geen groepstrainingen maar wel volop teambuildingactiviteiten

Terwijl tijdens de eerste vier dagen van de oefenstage in Mierlo het fysieke aspect en het inoefenen van de verschillende spelsystemen centraal stonden, verlegt trainer Marc Brys vandaag de focus naar de teambuilding.

"Er is de voorbije dagen hard gewerkt.... en dat begint bij een groot aantal spelers fameus in de kuiten te kruipen. Vandaar dat we woensdag een totaal ander programma aanbieden", zegde onze hoofdcoach gisterenavond na het met 4-2 gewonnen oefenduel tegen Achilles 29. "Oorspronkelijk hadden we een kanotochtje gepland maar de weersomstandigheden zijn niet goed, zodat we daar allicht zullen moeten van afstappen. Als alternatieven onderzoeken we de mogelijkheid om te gaan paintballen of bowlen. Wat het ook wordt, groepsgevoel en samenwerking zijn daarbij de codewoorden. Eén zaak staat vast, het dagje groepsactiviteiten wordt afgesloten met een barbecue."

Dat er vandaag een (relatief) rustiger dagje aankomt, daar zijn onze kampioenen niet rouwig om. De intensiteit en de opeenvolging van de vele trainingen lagen hoog, in zoverre dat een aantal spelers met kleine ongemakken sukkelt. Zo kregen Octavio (zere voeten), Essikal (enkel) en François (stramme spieren) rust voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Achilles 29... al werkten ze tegelijkertijd - en onder het toeziend oog van de medische staf - wel hun persoonlijke oefensessie af.

De oefengalop tegen de uit de tweede klasse gedegradeerde Nederlanders leverde KFCO Beerschot Wilrijk nog twee bijkomende lichte blessures op. Zo misstapte Jan Van den Bergh zich in de slotfase en kwam Richard Mbombo na een poging richting Achilles-doel met zijn arm onzacht in contact met een doelpaal. Beide spelers werden uit voorzorg vervangen. "In deze opbouwperiode nemen we geen enkel risico", aluds dokter Spans.

Donderdag en vrijdag pikken onze jongens weer aan bij het 'normale' trainingsprogramma: 's morgens een duurloop van een zevental kilometer en daarna oefensessies om 11 en 17 uur. Met tussendoor verplichte platte rust en verzorging.

Zaterdagavond om 19 uur speelt KFCO Beerschot Wilrijk dan zijn volgende oefenwedstrijd, tegen eersteklasser Sint-Truiden. Opgelet, die partij wordt gespeeld op het terrein van Thes Sport in Tessenderlo. Tickets zijn daar op de avond te koop aan de loketten.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees