Tom Van Hyfte: ”Nederlagen tegen Cercle knagen in de spelersgroep”

 

KFCO Beerschot Wilrijk staat opnieuw aan de voorhand van een belangrijke wedstrijd: de topper in het Olympisch stadion tegen Cercle Brugge. Het belang van dit duel is middenvelder Tom Van Hyfte, geschorst in de eerste match na de winterstop, niet vreemd.

"Indien je drie punten pakt tegen Cercle dan nader je toch op een punt van hen in het klassement van de tweede periode", weet Van Hyfte. "En dan kan voor ons mogelijk nog veel in die tweede periode. De kracht van Cercle Brugge is gekend. Ze hebben ons twee maal dit seizoen met de voeten op de grond gezet. Thuis een 0-3 nederlaag en in het begin van de tweede periode werden we ginds met 4-0 weggespeeld. Die nederlagen klagen nog een beetje in de spelersgroep.”

Jullie zijn met andere woorden op een revanche uit? “Inderdaad een sportieve revanche. Cercle zal er zich eveneens van bewust zijn indien er een goed resultaat tegen ons behaald wordt, de kloof in de rangschikking wel zeer groot kan worden en ze misschien definitief vertrokken zijn. Kortom het zal morgen een mooie strijd worden. Voor ons ook een beetje speciaal met de eerste thuismatch op het Kiel dit jaar. Ook hoopgevend na de drie punten op Tubeke vorige woensdag. Al deze omstandigheden zouden wel er eens kunnen toe leiden dat het dus “boenk” erop zit. Laat ons hopen.”

Die zware 4-0 nederlaag in de heenmatch zal wellicht nog vers in het geheugen liggen? “Ja, het ging toen plots zeer snel op bepaalde momenten alhoewel er aanvankelijk weinig aan de hand was. We kwamen wel op 1-0 achterstand maar nadien volgde een penalty en de uitsluiting van Diarra. Na de rust deden we het met 10 man niet slecht maar op dat moment was het kalf al verdronken. Ook in de thuismatch in oktober ging het zeer snel met al een tegendoelpunt na twee minuten. Ze hebben ons toen een beetje naar achter gedrukt. Het is een goede ploeg en ze zijn ondertussen ongetwijfeld nog gegroeid. Een mooie uitdaging dus waar natuurlijk weer volk zal voor komen opdagen. We gaan alleszins proberen om te voetballen iets wat op het veld van Tubeke haast een onmogelijke zaak was.”

Voor jou duurde de winterstop op competitievlak iets langer dan voor de overige spelers.“De eerste we dstrijd na de winterstop missen is zeer vervelend. Je begint na Nieuwjaar enigszins terug van nul. In die eerste match wordt de ploeg gevormd. Met mijn schorsing viel ik dan al meteen uit de boot. Zo ook op de stage in Turkije. Iedereen werkte naar die eerste match tegen Lierse toe. Ik moest dat allemaal aan mij laten passeren. Ik kan je garanderen dat er redelijk wat frustratie bij mezelf naar boven kwam toen die vijfde gele kaart van het seizoen werd getoond. Op stage moet je dan enigszins enkel voor jezelf werken en gaat alle aandacht naar de ploeg die tegen Lierse zal starten. Al goed dat ik tegen Tubeke opnieuw heb kunnen spelen en we de drie punten meebrachten. Hopelijk zijn we nu terug vertrokken.”

KFCO Beerschot Wilrijk - Cercle Brugge zaterdag 13 januari om 20u30 op Kiel. Online tickets via https://tickets.beerschotwilrijk.be

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees