Simon Vermeiren, onze man van de Play-offs

Morgen staat onze allerlaatste en meteen verste verplaatsing in de amateurreeksen op het programma. Voor onze kampioenen staat de uitmatch op Virton gelijk met de mogelijkheid om het seizoen buitenshuis ongeslagen af te sluiten. Echt ongezien. Enkel in de sneeuwmatch op Geel werden de punten gedeeld. Alle overige uitwedstrijden werden door het team van trainer Brys (mogelijk terug op de bus na zijn ontslag uit het ziekenhuis) met een zege afgesloten.

In het aanvallend compartiment wordt het opnieuw uitkijken naar onze man van de einderonde: Simon Vermeiren. Met liefst zes doelpunten in de vier Play-Offsmatchen tikte zijn seizoenstotaal behoorlijk aan. Niet in het minst na de hattrick in de galamatch tegen Dessel. “Echt fijn die drie doelpunten”, vertelde Simon Vermeiren. Als spits je geniet je uiteraard van een hattrick. Voor mij bovendien extra tof aangezien ik de avond tegen Dessel net drie jaar getrouwd was. Mogelijk dachten velen dat de galamatch tegen Dessel niet gemakkelijk ging worden na het veroveren van de titel enkele dagen voordien. Er wordt dan dikwijls de term eindeseizoensmatch uitgesproken of gedacht dat we dat duel te laks zouden aanvatten. Niets was minder waar. We hebben die wedstrijd met veel enthousiasme en goesting aangepakt. We zijn er 200 procent voor gegaan. Als team hebben we er tegen Dessel opnieuw hard voor geknokt. Een ongelooflijke prestatie.”

De fans werden woensdag nog eens verwend met carnaval op het Kiel. “De supporters hebben ons een volledig seizoen enorm gesteund. Nu was het aan ons om hen te verwennen. Het feestje achteraf was voor zowel onze ploeg als de fans, echt genieten.”

Je scoort bijna elke wedstrijd tijdens deze Play-Offs. “Ja, zo kan het soms verlopen in het voetbal. De ene periode loopt al eens beter dan de andere. Ik zit blijkbaar nu in een uitstekende vorm, goed om het team er mee vooruit te helpen. Het lukt nu perfect mede dankzij de spelers achter mij.”

Je gaat misschien nog spijt hebben dat het seizoen ten einde loopt. “Er zijn inderdaad helaas maar twee wedstrijden meer. Met 11 doelpunten in totaal mag ik blij zijn. Ik zat bovendien een periode op de bank. Wat overigens op voorhand te voorspellen was. Zeker met de overgang van amateur naar profvoetbal. Ik heb me echter steeds professioneel opgesteld en blijven knokken voor mijn plaatsje. En de kansen gegrepen indien ze zich voordeden.” 

Tevreden over je seizoen of had je meer verwacht? “Ik had geen verwachtingen toen ik naar Beerschot Wilrijk kwam. Er heerst immers veel concurrentie in deze ploeg. Het begin van het seizoen was prima maar nadien viel ik in een dip door een blessure. De laatste weken zit ik terug op niveau. Ik ben gewoon blij hier bij Beerschot Wilrijk te hebben mogen spelen met mooie en ook mindere momenten. Elke speler maakt wellicht dezelfde evaluatie.”

Nu nog een nieuw contract? “We zitten nog in de onderhandelingsfase. Het kan alle richtingen uit. Elke speler bij Beerschot Wilrijk heeft zijn hart verloren aan deze club. Ik weet dus zonder twijfel naar wat mijn voorkeur uitgaat. We zullen wel zien wat de toekomst brengt.”

En nu naar Virton. “Na de match tegen Dessel, was het in eerste instantie twee dagen recupereren. De twee resterende matchen willen we nog alles geven. Dus ook morgen tegen Virton.”

 

Opgelet: in tegenstelling tot de voorgaande thuiswedstrijden van Exc. Virton is de aftrap voorzien om 20u (in plaats van gebruikelijk om 19u).

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto’s: Jan Mees