Serene uitvaartplechtigheid voor Marc Steenackers

 

Bij het afscheid van Marc Steenackers...

 

In een oorverdovend stil Olympisch Stadion, waar emotie en sereniteit elkaar perfect in evenwicht hielden. Met veel tranen van verdriet, blikken van weemoed, onbegrip en berusting. Met een resem woorden van dank, respect maar ook van hoop. Onder een zee van overwegend paarse en witte bloemen. En met als uitsmijter een knallend vuurwerk. Zo nam KFCO Beerschot Wilrijk gisterenavond afscheid van Marc Steenackers. Samen met "zijn Jess", de familie, zijn vele vrienden en meer dan drieduizend supporters.

Mooi en hartverwarmend. Akkoord, op het eerste zicht zijn het woorden die niet direct bij een uitvaart horen. Maar bij de plechtigheid waarmee onze Algemeen Directeur gisteren door "zijnen Beerschot" werd uitgewuifd, zijn ze wél op hun plaats. Op alle vlakken zat de toon immers juist. Niet de minste wanklank kon worden genoteerd. Het verdriet en de ontreddering waren, zelfs vijf dagen na de fatale crash, nog altijd even immens als gemeend. Maar ook de hoop en de wil om het vele goede werk van Marc Steenackers door te trekken werd er tussendoor in verpakt, onder de vorm van een uitdrukkelijke belofte. In duidelijke bewoordingen. Zonder tierlantijntjes. Helemaal zoals Marc het zelf deed. 

Maar er was méér. Naast een grote collectieve ontreddering straalde de Beerschot Wilrijk-familie gisterenavond klasse en diepmenselijke waardigheid uit. Tot drie keer toe werden we in iets meer dan evenveel jaar al diep in ons hart getroffen. Eerst door het overlijden van "clubicoon" Rik Coppens, vervolgens met Tim Nicot... nu bij het heengaan van "het gezicht" van onze club. En telkens reageerden onze fans op een ronduit schitterende manier. Als één blok, als een hechte familie. Getekend door het verdriet maar tegelijkertijd sterk genoeg om die klappen op te vangen én zelfverzekerd om terug te knokken. Zo straalden de meer dan drieduizend aanwezigen dat ook gisteren weer uit.

De toekomst van "den Beerschot", van KFCO Beerschot Wilrijk, lijkt verzekerd.

De Marc zal tevreden zijn...!

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees