Rik Coppens zou superfier geweest zijn op dit Beerschot Wilrijk

 

Exact twee jaar geleden overleed Rik Coppens

Terwijl de Kielse voetbalfamilie deze dagen met volle teugen geniet van de sportieve successen van het team van Marc Brys, dat als een wervelwind door het seizoen 2016-2017 raast, staan we vandaag toch ook even stil bij de vele mooie herinneringen die Rik Coppens in het Olympisch Stadion heeft nagelaten. Als speler, als trainer en - in zijn laatste dagen - als fervent supporter in zijn persoonlijke loge. 

Vandaag is het immers dag op dag twee jaar geleden dat Rik overleed... waarmee "den Beerschot" zijn icoon, zijn voetbalgrootmeester, zijn enfant terrible, zijn gezicht verloor. Enkele maanden nadat hij door ieder van ons nog eens in de bloemetjes werd gezet en zijn "Gouden Schoen voor het Leven" in ontvangst mocht nemen tijdens die onvergetelijke "Rik Coppens Dag".

Twee jaar reeds kijkt hij vanuit zijn hoge hemelse ereloge toe op het mooie parcours dat zijn opvolgers momenteel aan het afleggen zijn. "Twaalf keren achtereen gewonnen, dat konden wij in onzen beste van den Beerschot tijd zelfs niet. En den Antwerp zeker niet", horen we hem al zeggen, terwijl hij zijn goede vriend Vic Mees in de pluchen zetel naast hem een vriendelijke por in de zij geeft.

Ja, we missen je nog altijd Rik. Je cynische humor, je kwinkslagen, je analyses, je tegendraadsheid, je aanwezigheid gewoon. Jouw Denise zit bij elke thuiswedstrijd van KFCO Beerschot Wilrijk onverminderd op haar gereserveerde plaats in het Olympisch Stadion (maar dat had je natuurlijk al wel gezien van daarboven). Ook haar blijven we in de watten leggen, zoals we dat altijd met jou gedaan hebben.

Rust zachtjes verder, Rik. Want je bent en blijft onze held.

 

Tekst: Danny Geerts