Reacties na de schitterende 0-1 zege op Cercle Brugge

Rafa Romo:”Eén van mijn topmatchen“

Mo Messoudi zorgde voor het enige doelpunt in de topper op Cercle terwijl onze rijzige doelman Rafa Romo compleet alles uit zijn doel ranselde. Kortom het plaatje klopte perfect voor de Brys-boys in het Jan Breydelstadion. “We wisten op voorhand dat Cercle Brugge over een sterk team beschikt met meerdere goede spelers. Ze domineerden de topper gedurende een lange periode. Wij scoorden echter op het juiste moment ook al konden niet echt veel kansen afdwingen.

Je pakte vandaag zowat alles wat er te pakken viel. “Deze match behoort alleszins tot één van mijn topmatchen. Het team heeft me alleszins goed geholpen. Indien iemand een steekje laat vallen, staat meteen een andere speler klaar om bij te springen. We hebben alleszins één van de moeilijkste uitwedstrijden tot een goed einde gebracht. Het was helemaal niet gemakkelijk om hier met een clean sheet van het veld te komen.”

Door deze zege sluipt Beerschot Wilrijk stilaan weg van de tegenstanders in het klassement. “De voorsprong is inderdaad naar 4 punten opgelopen maar Cercle blijft een uitstekend en sterk team. De competitie duurt nog lang en er is nog een lange weg af te leggen. We moeten de volgende weken gewoon op hetzelfde niveau proberen verder te werken.”

Je kreeg extra steun met een vijfmansverdediging. “Ook op Roeselare speelden we al succesvol met 5 verdedigers. Met de onbeschikbaarheid van twee belangrijke spelers, vond de coach dit het beste systeem om mee uit te pakken. Het leverde ons toch al zes belangrijke punten op in de twee moeilijkste uitmatchen.”

Keeperstrainer Bram Verbist was eveneens onder de indruk van de prestatie van zijn doelman:

Jan Van den Bergh:”Te zot voor woorden“

“Dit was een uitzonderlijke prestatie”, vond Jan Van den Bergh. “Achteraan speelden we met vijf omdat je bij hun opstelling al zag dat het hun bedoeling was om onze drie centrale verdedigers uiteen te spelen naar de flanken toe. Daardoor speelden onze backs teruggetrokken. Het eerste kwartier hadden we het moeilijk. Indien je bij de uitgesproken titelkandidaat speelt, is het toch altijd even aanpassen geblazen in het begin van de wedstrijd.”

Achteraan werd opnieuw de nul gehouden onder andere door een sterke Romo. “Vorig seizoen realiseerden we 20 clean sheets met de eindronde inbegrepen. Na vijf matchen in deze competitie zitten we al aan vier stuks. We trekken dus de lijn van vorig jaar door. We hebben ondertussen bewezen op resultaat te kunnen spelen. Dat is de sterkte van deze groep. Vandaag werden we bovendien opnieuw gesteund door onze geweldige fans. Een uitwedstrijd voelt door hen aan als een match op het Kiel. Een onbeschrijflijk gevoel. Ze doen ons beter presteren en steunen ons op moeilijke en belangrijke momenten.”

Zelf opende je bijna de score. “Ik was 99,99 procent overtuigd dat die kopbal in doel zou verdwijnen. Ik had er een prima gevoel bij. De doelman van Cercle had evenwel nog een prachtige reflex in huis. Een talentvolle doelman die van AS Monaco overkomt. Maar hij heeft zich wel éénmaal moeten omdraaien. Onze Rafa geen enkele keer.”

Wordt Beerschot Wilrijk nu stilaan niet in de titelrol geduwd? “Daar is het nog veel te vroeg voor om hier al over te beginnen. Wij moeten als promovendus immers onze plaats nog zoeken in deze reeks. We bewijzen met de 2 zeges bij achtereenvolgens Roeselare en Cercle dat we onze voet naast deze van de topploegen kunnen zetten. Alles kan immers snel op twee matchen tijd totaal keren. We moeten nu zien volgende zaterdag niets tegen Westerlo te laten liggen. In de toppers op achtereenvolgend Roeselare en Cercle Brugge maakten we in totaal vijf doelpunten en kregen geen tegen. Echt te zot voor woorden.”

Joren Dom:”Fantastisch gevoel bij een straffe prestatie“

“Cercle Brugge bezit duidelijk een zeer sterk team”, vond ook Joren Dom. “Je zag dat ze ons van in het begin van de match bij de keel wilden grijpen. We waren daar wel op voorbereid maar kwamen er niet echt uit tot op het moment dat we de ruimte begonnen te vinden. In de eerste helft hebben we al enkele kansen kunnen afdwingen. Cercle natuurlijk ook maar dan voornamelijk op stilstaande fases. De thuisploeg dwong veel balbezit af maar creëerde niet echt veel kansen. Net hetzelfde na de rust. Wel dreiging maar niet veel mogelijkheden. Ondanks de druk die ze zetten en ondanks het feit dat dit een zeer goede ploeg is, kan ook moeilijk anders met spelers die Champions League speelden en Ligue 1, hebben we vandaag toch weer opnieuw onze kwaliteiten getoond. Ons doelpunt illustreert dat. Mooi uitgespeeld door Fessou Placca, Mo Messoudi komt alleen voor de doelman en werkt perfect af. Een fantastisch gevoel om op deze wijze de zege mee naar huis te nemen. We waren vandaag misschien niet de betere ploeg maar pakten wel drie belangrijke punten. Zeer goed voor het zelfvertrouwen. Een belangrijke en straffe prestatie. We moeten niet gaan dromen met vier punten voorsprong. Ik ken de gevaren maar al te goed. Er gaan nog veel moeilijke wedstrijden komen. We zijn immers nog niet eens halfweg de eerste periode.”

Mo Messoudi:"Winnaarsmentaliteit vorig seizoen opgebouwd"

"We wisten uiteraard op voorhand dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden”, stelde Mo Messoudi. “Indien je als club 24 nieuwe spelers kan gaan halen, dan weet je dat Cercle één van de kandidaten zal zijn om mee aan de kop te spelen. Wij kunnen daar als spelersgroep onze winners- en strijdersmentaliteit tegenover plaatsen die toch al van vorig seizoen werd opgebouwd. Enkel dienen we nog te leren om minder zenuwachtig te zijn indien we bij een goede ploeg op een groot veld komen spelen. En ook in zo’n omstandigheden het nodige geduld proberen te bewaren.”  

De rest van het interview:

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees

Beelden:Jarne Verbaenen / Interview: Luther Rommens