Reacties na de eerste zege in de Proximus League

Alex Maes:”We horen in deze reeks thuis”

Onze assistspecialist van vorig seizoen, Alex Maes, gaf ook in 1B meteen zijn visitekaartje af. Zowel met links als rechts, de voorzetten kwamen opnieuw perfect aan. “Het was voor ons zeer belangrijk om deze moeilijke competitie prima aan te vatten en de drie punten thuis te houden”, vond Alex Maes. “Dat hebben we ook kunnen realiseren. Zelfs de achteraan de nul gehouden en meerdere malen kunnen scoren. Hopelijk hebben de fans van goed voetbal kunnen genieten. Maar indien het minder zou geweest zijn, dan nog zou ik tevreden zijn geweest met de drie punten. We hebben volgens mij toch al laten zien dat we in deze reeks thuis horen.”

"We hebben een moeilijk moment in de wedstrijd kunnen omzetten in een doelpunt. De tweede goal viel op een uitstekend moment. Dan kwam het er op aan om het eerste kwartier van de tweede helft goed aan te pakken. We maakten toen zelfs een derde doelpunt. Vanaf dan kan je even gaan temporiseren en proberen om de nul te houden.”

De nieuwelingen hebben zich blijkbaar snel aangepast? “Chapeau naar hen toe maar evenzeer naar de jongens van vorig seizoen. Het is net onze sterkte dat we onze kern grotendeels hebben kunnen behouden aangevuld met enkele jongens die al in een hogere reeks speelden. Het is dan gewoon effen afwachten hoe ze zich gaan gedragen in deze groep. Maar dit viel tegen Union allemaal al uitstekend mee. Zelf ben ik zeer blij met mijn eerste wedstrijd in 1B. Ik hoop dat er zo nog mogen volgen.“

Tom Van Hyfte:”Geen beter scenario mogelijk“

Nieuwkomer Tom Van Hyfte gaat de geschiedenis in als de eerste speler van Beerschot Wilrijk die een doelpunt maakte in de Proximus League. “Voor jezelf kan je uiteraard geen beter scenario schrijven als dit”, vond Tom Van Hyfte. “Alex Maes zette die bal ook perfect voor. Ik kopte hem vervolgens prima binnen. We hebben echter voornamelijk als team een sterke prestatie neergezet. Dat was ook de sterkte van Beerschot Wilrijk de voorgaande seizoenen. Daar zal dit jaar ongetwijfeld verder op gebouwd worden.“

Kwam je nog aan de bal bij dat derde doelpunt. “Ik raakte hem nog heel even. Laat ons zeggen een schamper maar je mag de assist alleszins op naam van Alex Maes zetten. Ik twijfelde nog even of het buitenspel was maar de ref keurde het doelpunt van Fessou goed.”

Wat vind je van de reeks in 1B? “Een zeer speciale reeks. We bezitten de nodige kwaliteiten. Het is nog even afwachten hoe de andere ploegen gaan spelen. Vandaag was het belangrijk om vertrouwen op te doen en een goede start te maken. Dat is allemaal gelukt. Het is echter nog lang niet gedaan. Er is nog een lange weg af te leggen. Op Lierse wordt het weer een ander verhaal.”

Hoe was de sfeer na de match in de kleedkamer? “Vanzelfsprekend uitgelaten. We hebben de laatste weken hard getraind en zijn veel van huis weggeweest. Dan is het schitterend dat je de eerste match met winst kunt afsluiten. We krijgen nu twee dagen vrij. Dat wordt door iedereen enorm op prijs gesteld.”

Mogen we van jou regelmatig zo’n doelpuntje verwachten? In de voorbereiding zagen we die kwaliteiten nog niet echt terug. “De teamprestatie is echter steeds belangrijker. Dat hebben we tegen Union ook getoond. In de voorbereiding was het ook nog even zoeken wat er net van mij verlangd werd als nieuwe speler. Gaandeweg is dit duidelijk geworden. Mijn kwaliteiten zijn hoe dan ook om in de 16 te komen en als het kan een goaltje mee te pikken. Als speler doe je niets liever dan scoren. Mooi dat dit al in de eerste match gebeurt.”

Hoe beleefde je je eerste competitiematch op het Kiel? “In de voorbereiding zag je al veel fans opdagen die tegelijkertijd ook verbaal hun aanwezigheid lieten horen. Dit is een belangrijk wapen voor ons. Ze kunnen ons op belangrijke momenten er door trekken. Dat was ook zo tegen Union. Indien we dit samen kunnen realiseren dan zal het Kiel een moeilijk in te nemen vestiging worden. Samen kunnen we dit wel bewerkstelligen.”

Hernan Losada:”Had dit verwacht “

Hernan Losada startte met de aanvoerdersband rond de arm de competitie in 1B. Onze Argentijn kon op een prima wedstrijd terugblikken. Hernan kreeg in de laatste minuut dan ook als één van de vele uitblinkers een applausvervanging. “Beter dan dit kan je niet aan de competitie starten”, vond Losada. “Voor eigen publiek spelen en dan met 3-0 winnen. Ik had deze prestatie ook enigszins op voorhand verwacht. We hebben de laatste weken immers enorm hard gewerkt. Ik verwachtte dat we dus al zeer ver zouden staan.”

Fessou Placca:”Niet mijn moeilijkste”

“Dit doelpunt geeft uiteraard weer veel vertrouwen voor de toekomst”, stelde Fessou Placca. “Het kwam er vandaag op aan om een goede start in de competitie te kunnen maken. Dan probeer je toch om die eerste match met winst af te sluiten. Vandaag zetten we tegen Union een sterke collectieve prestatie neer. De opdracht was niet gemakkelijk maar het resultaat mag gezien worden.”

Tegen Jong Ajax knalde je er één heerlijk binnen in de kortste hoek. Vandaag leek het iets gemakkelijker. “Toch moest ik hard lopen om op die positie terecht te komen. Het was niet mijn moeilijkste doelpunt maar indien ik er niet stond ging de bal ongetwijfeld naast. Je voelt dat het niveau nu toch een stuk hoger ligt dan vorig seizoen. De trainingsarbeid van de afgelopen weken en de stage loonde.”

Jimmy De Jonghe:”Zeer veel moeten lopen“

Jimmy De Jonghe traditioneel één van de laatste spelers die na een match uit de kleedkamer komt, stond ondanks een vermoeiende match al vrij snel de pers te woord. “Met Tabekou als rechtstreekse tegenstander stond ik vandaag tegenover één van de betere spelers van Union. Ze zochten hem zeer veel op met de lange bal. Lopen was het enige dat hij deed. Alles moest voor hen langs die kant komen. De coach vroeg tijdens de rust dan ook om langs die zijde iets meer dekking te geven aangezien van de overzijde amper gebruik werd gemaakt. We hebben dat goed opgelost aangezien er niet veel gevaar uit voortvloeide. Over heel de wedstrijd gezien gaven we weinig kansen weg en scoorden we drie maal. Dan mag je tevreden zijn over het rendement. In tegenstelling tot de oefenmatchen verliep het scoren nu zelfs vlotter. En dat door drie verschillende spelers. Het team draaide al op volle toeren.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees