Reacties na de eerste nederlaag dit seizoen

Alex Maes:”Slecht moment voor een nederlaag”

"We keken tegen Cercle al snel tegen een achterstand aan”, stelde ook Alex Maes vast. “Ik gaf in die fase een slechte pass achteruit. Denis Prychynenko moest daardoor een fout maken. Daarna is er even concentratieverlies waardoor zij die korte bal kunnen spelen en ten slotte voorzetten. Voor doel stonden wij slecht en de bal verdween al snel voorbij Romo. We hebben in de eerste helft te veel steken laten vallen maar zijn steeds blijven voetballen. Het is de verdienste van Cercle dat ze ons niet in ons spel lieten komen. Met het maken van veel onnodige fouten speelden ze het slim. Ze dwongen slechts drie of vier kansen af maar scoorden er wel drie maal uit. Wij creëerden meerdere kansen en maakten geen enkel doelpunt.”

“Deze eerste nederlaag van het seizoen komt op een slecht moment. We beseften uiteraard dat zo’n verlies er ooit moest komen. Enkel konden we vandaag in de strijd om de eerste periodetitel een uitstekende zaak doen en bij winst er een optie op nemen. Deze nederlaag kan je ongeveer vergelijken met die van vorig seizoen thuis tegen Dessel.”

In het klassement is de voorsprong door het verlies tegen Cercle behoorlijk geslonken. “Ik hoop dat we na de laatste wedstrijd op Union nog steeds eerste staan. We moeten zeker niet gaan panikeren na één nederlaag. Dit is geen ramp. Ik onthou vandaag voornamelijk de geweldige steun van ons publiek. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Door hen zijn we er tot de laatste minuut voor blijven gaan.”

Ook bij Tom Van Hyfte viel een teleurstelling te bespeuren na de eerste nederlaag in de competitie:

Hernan Losada:”Efficiënter Cercle“

“We stapten het veld op met een bepaald plan”, vertelde aanvoerder Hernan Losada. “Dan kan het niet dat je na één minuut al tegen een achterstand opkijkt en het een totaal andere wedstrijd gaat worden. We hebben onze kansen gehad om eveneens te scoren. Zelfs toen het nog maar net 0-1 stond. Onze eerste kans na één minuut in de tweede helft voor Jimmy Hoffer was cruciaal voor de wedstrijd. Indien we daar scoorden, zou het een totaal andere wedstrijd geworden zijn. Op een domme wijze viel halverwege de tweede helft de 0-3. Er stond bij ons toen niemand meer in de verdediging. Doodgemakkelijk om dat derde doelpunt binnen te duwen. Cercle Brugge speelde zeer efficiënt en won daardoor verdiend deze topper. Dit was onze eerste nederlaag op 10 competitiematchen. We staan hoe dan ook nog steeds op de eerste plaats in het klassement. Wellicht komt ons verlies goed uit voor de neutrale fan. Anders werd het mogelijk een saaie competitie.”

Ook Hernan Losada was de massale vocale steun van de fans niet ontgaan. “Onze fans hadden een reden om zo te reageren. Ze zagen een wedstrijd met veel inzet en kwaliteit op het veld. Onze ploeg heeft tot de laatste minuut alles gegeven. We zullen de steun van de fans ook in de toekomst nog nodig hebben.”

 

"Dit smaakt zuur", vertelde Joren Dom voor de micro:

Issame Charaï:” Droomscenario voor Cercle”

“Verliezen thuis tegen Cercle was niet ingecalculeerd”, vertelde T2 Issame Charaï. “Het is wel een match die je kan verliezen. We misten een aantal belangrijke basisspelers maar dat mag geen uitvlucht zijn. We moeten lessen trekken uit deze nederlaag.”

“Cercle kende een droomscenario met hun vroeg doelpunt. Met het heel drassige veld wisten we dat het een zeer potige wedstrijd kon worden. Dat speelde meer in de kaarten van Cercle dan in de onze. Wij zijn immers een meer voetballende ploeg die de bal over de grond wil laten rollen. Dan wordt het moeilijker en weet je dat er meer duels zullen komen. Op dat vlak is Cercle op dit moment sterker.”

“Ik moet onze jongens bedanken voor hun inzet in de tweede helft. Ze hebben enorm hard gewerkt maar de bal wou er niet in. Er zijn enkele zeer goede kansen geweest maar als je niet scoort, wordt het moeilijk.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Kristof Vermeulen

Interview / Beelden: Luther Rommens