Reacties na de 3-1 zege tegen R Sprimont CS

Mo Messoudi:"Hoop op vol huis in de Play Offs "

“We begonnen zeer scherp aan de wedstrijd, scoorden snel en creëerden voldoende kansen”, vatte Mo Messoudi het eerste kwartier samen. “Dan viel die gelijkmaker uit de lucht. Een mooi doelpunt al moet ik zeggen dat dit helemaal niet meer hetzelfde Sprimont was als in de heenronde. Ze pakten nu ook met enkele ex-eersteklassers uit. Bij de rust werd gezegd om stevig te starten, meteen druk te zetten en zo snel mogelijk te scoren. Die opdracht is uitstekend gelukt. De 2-1 en 3-1 volgende snel op elkaar. Dan was de wedstrijd snel gespeeld. Dan komt het er verder nog op aan om de match uit te spelen.

Hoe gaan jullie om met de afgedwongen promotie naar 1B? “We zijn uiteraard opgelucht met die promotie. Nu nog kampioen spelen. Voor de titel blijft Dessel echter maar winnen. Ik denk al negen zeges op rij. We kunnen ons dus niet permitteren om te verslappen aangezien we de voorsprong zo groot mogelijk willen houden voor de start van de Play Offs. De kloof blijft 10 punten door de klucht met Deinze. Anders waren het er 12 geweest. Door de halvering startten we op dit moment met vijf punten voorsprong. Dat willen we minstens zo houden. De twee resterende matchen tegen Koksyde en Oudenaarde moeten eveneens gewonnen worden. Ik hoop in de Play Offs toch telkens voor een vol huis te spelen. Dat verdienen we voor het harde werk van de afgelopen maanden.”

Alex Maes:”Steeds blijven voetballen“

“We startten niet slecht aan de wedstrijd met een vroege voorsprong als gevolg. Een individueel foutje van mij en Guillaume leidde evenwel naar de gelijkmaker. Voor de rest hebben we niets meer weggegeven. We zijn op ieder moment blijven voetballen. Mogelijk hebben we wel iets te snel op zoek gegaan naar een voorzet of de lange bal.” Na de rust zijn we steeds blijven voetballen. Toen kwam het er gewoon op aan om van de uitgespeelde kansen te profiteren en snel een tweede doelpunt te maken.”

Hoe hebben jullie gereageerd op de promotie? “We hebben die promotie niet bewust gevierd. Wel mekaar in de groep gefeliciteerd. Kampioen worden is en blijft echter onze grote ambitie. We moeten dus blijven knokken aangezien ook Dessel telkens zijn wedstrijd met een zege afsluit. We zijn daardoor eveneens verplicht om te blijven winnen, willen we kampioen spelen. Om dat doel te bereiken, werken we al van in het begin van het seizoen zeer hard. De promotie is binnen. De titel nog niet.”

Arjan Swinkels:”Gewoon uit voorzorg vervangen“

Onze Nederlander verliet in de slotfase van de wedstrijd het veld met op het eerste zicht een blessure. “Nou, het is echt niet erg hoor. Onze fysiotherapeut wou geen risico nemen. Ik kon volgens mij gemakkelijk de wedstrijd uitspelen. Gewoon voorzorg. Geen probleem.”

De verdediging pakte nog eens een tegendoelpunt. “In die fase stonden we niet goed. Er werd te weinig druk gezet op de tegenstander. Dit is een goal die ons mag aangerekend worden aangezien we niet goed opgesteld stonden. Hij kopte hem wel prima binnen. Door dat doelpunt kwam Sprimont niet echt in de wedstrijd maar ze durfden plots meer dan voordien. Na de rust zijn we echter uitstekend gestart en was het meteen beslist met twee snelle doelpunten.”

Ondanks deze zege blijft de voorsprong op Dessel nog steeds op 10 punten staan. “We moeten niet naar Dessel kijken. Enkel in de Play Offs komen we hen terug tegen en dan is die wedstrijd belangrijk. Eerst dienen immers die twee laatste wedstrijden van de reguliere competitie nog afgewerkt worden.”

Nu volgt in het voetballoze Paasweekend een weekend rust. Voor Swinkels mogelijk nog langer rust in afwachting van de schorsing voor zijn rode kaart tegen Hasselt. “Ik weet niet wat te verwachten van die eventuele schorsing. Volgens mij wordt het niets. Er is nog geen uitspraak over. Een zogenaamde week rust maakt voor ons niet veel verschil. Wij blijven gewoon elke dag verder trainen. Van mij mocht die competitie dus volgende week gerust doorgaan.”

Guillaume François:”Blij met mijn tweede competitiedoelpunt tegen Sprimont“

“Vandaag scoorde ik mijn tweede doelpunt van het seizoen. Toevallig net als in de openingsmatch van het seizoen opnieuw tegen Sprimont Comblain. Al had ik nu wel een beetje geluk bij die goal. Ik raakte de bal immers niet vol maar hij ging toch binnen. Het is hoe dan ook telkens tof om nog eens een doelpunt te maken.”

“Misschien zaten we na onze vroege 1-0 voorsprong even ten onrechte met het idee dat het vandaag wel gemakkelijk zou lopen. Dat is wel eens een normale reactie op zo’n moment. Sinds enkele weken kampen we evenwel met het probleem om het tempo hoger te houden dan dat van de tegenstander. Dat is nog een werkpunt naar volgend seizoen toe. We moeten nog een beetje gaan zoeken naar de oorzaak hiervan.”

Is het moeilijk om gemotiveerd te blijven nu jullie zeker zijn van promotie? “Na het bericht van onze promotie is de druk uiteraard minder geworden. Maar we willen ook nog de titel op het veld afdwingen.”

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees