Reacties na het 1-1-gelijkspel bij ASV Geel

 Jimmy De Jonghe:”Niet volwassen gespeeld in de tweede helft“

Je scoorde nog in de slotminuten maar het doelpunt werd helaas voor offside afgevlagd. Terecht volgens jou? “Ik heb de wedstrijdbeelden ondertussen kunnen bekijken. Enkel mijn voet, maatje 41, stond in buitenspelpositie. De grensrechter stond naar het schijnt binnen de seconde met zijn vlag omhoog. Volgens mij onmogelijk om dit zo snel te kunnen zien. Mogelijk reageerde hij op de positie van Fessou (Placca). Zelfs in eerste klasse kunnen de grensrechters dit meestal niet zien. En nu had je die sneeuw op het veld er nog eens bovenop. Jammer.”

KFCO Beerschot Wilrijk kwam op ASV Geel haast nooit in zijn gewone spel. “De sneeuw belemmerde ons om zeer kort te blijven voetballen zoals we in voorgaande wedstrijden acteerden. Met de sneeuw was het zicht ook zeer beperkt. In de eerste helft zag ik Alex Maes bijwijlen aan de overzijde niet meer lopen. Dat maakte het spel nog extra moeilijk. Indien je de bal wou controleren, gleed de bal van je voet. Anderzijds verwacht je bij een pass, door die gladheid, dat de bal meer snelheid zou nemen. Hij stremde dan weer in de sneeuw. Dat maakte het allemaal eens zo moeilijk om te spelen. In de eerste helft zijn we steeds blijven voetballen met meermaals prima combinaties en zelfs enkele kansjes. Na de rust hebben de fout gemaakt om met Geel te gaan voetballen en puur op de counter te loeren. Op een bepaald moment zag je een gat van 60 meter tussen aanval en verdediging. Zoiets mag bij ons nooit gebeuren. Op dat vlak zouden we volwassener moeten spelen. Telkens ons eigen spel blijven spelen. We gaan immers steeds voor overwicht om zo kansen af te dwingen. Kortom we hadden het anders moeten aanpakken.”

De reactie van Tom Pietermaat na de wedstrijd:

Mika Clepkens:”Winst voor beide teams mogelijk”

“Op het einde van de eerste helft zag je lijnen niet meer” vertelde Mika Clepkens. De ref besliste toen terecht om het spel stil te leggen want voetballen was in deze omstandigheden niet meer mogelijk. Tijdens die korte pauze krijg je het dan wel even koud. Net na het hervatten van het spel pakken we op een domme wijze die gelijkmaker. De bal geraakte immers maar niet weg uit onze 16. Eerst op een rug en dan vervolgens weer op een been. Die speler van Geel trapte hem hoe dan ook zeer goed binnen. Ik kon die bal niet goed zien aankomen. Even raakte ik hem nog maar niet voldoende.”

Clepkens pakte opnieuw met enkele knappe reddingen uit. “Ik heb een viertal goede ballen moeten onderscheppen en ook nog eens een ongelukkige fase waarbij de bal net voor mij botste. In de slotfase konden beide teams nog winnen. Wij met de al of niet offside goal van Jimmy en Geel met die kopbal waar ik al mijn werk mee had. Normaal kan je in de omstandigheden zoals het veld er tijdens de wedstrijd bij lag, niet voetballen. Ook voor een doelman is het dan zeer moeilijk door de gladheid van het veld en de bal. We pakken echter een punt en lopen hiermee verder uit op de tegenstanders. Geen problemen dus.”

De reactie van Alex Maes:

Denis Prychynenko:"Nooit meegemaakt"

Verdediger Denis Prychynenko mocht na half uur van de bank om in te vallen voor de geblesseerde Arjan Swinkels (wellicht hamstringblessure). “Ik moest inderdaad snel invallen nadat Arjan aangaf niet verder te kunnen door een blessure. Dat ik op de bank moet starten, daar ben ik echt niet mee bezig. Voetbal is immers een teamsport. De groep en winst primeren altijd. Je wil uiteraard zo veel mogelijk tussen de lijnen staan. Indien je altijd wil spelen dan kan je beter gaan tennissen. Ik probeer gewoon om samen met deze groep om kampioen te worden. Daarvoor ben ik naar KFCO Beerschot Wilrijk gekomen.”

Door de blessure van Swinkels ligt er meer speelgelegenheid voor Prychynenko in het vooruitzicht? “Ja, mogelijk wel maar ik hoop niet op een blessure van Arjan.”

Voor de voormalige speler van clubs uit Schotland, Duitsland, Oekraïne en Bulgarije werd verwonderlijke tegen ASV Geel nog maar zijn eerste competitiewedstrijd in de sneeuw. “Echt waar. Nog nooit meegemaakt. Bij mijn vorige clubs was er telkens een lange winterstop op het moment dat het sneeuwde. Het is alleszins niet gemakkelijk om te voetballen. De sneeuw bleef aan de bal kleven. Dit is alleszins niet het voetbal waar ik van hou.”

Onze coach Marc Brys na het 1-1 gelijkspel:

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees

Videoreportage: Luther Rommens / Frank De Laet / Mario Van Leuven