Reacties na de 0-3 overwinning op seraing

Mo Messoudi – Nooit getwijfeld aan ons overwicht

In de eerste helft hadden onze mannekes het niet makkelijk tegen Seraing. Het spel ging goed over en weer met kansen aan beide kanten maar toch bleef de score 0-0 tot aan de rust. Mo Messoudi was tevreden met de inzet van de ploeg maar niet met de ruststand: “Ik kon echt vaak infiltreren tussen de centrale verdedigers van Seraing en van de kansen die ik kreeg had er toch zeker eentje binnen gemoeten. Ik denk dat ik zeker goede loopacties maakte, maar mede door de wind was het moeilijk om goed te schieten.”

Mo was streng voor zichzelf en de ploeg maar vond toch dat er heel volwassen gespeeld werd door de groep: “Het was niet de beste helft die we al gespeeld hebben dit seizoen maar toch hebben we nooit getwijfeld. Tijdens de rust hadden we allemaal het gevoel dat we alles zelf in de hand hadden. We komen dan sterk uit de kleedkamer en een vroeg doelpunt van Alex (Maes) zet ons op rozen. Dan moest Seraing komen en dat zorgde voor nog meer ruimte in de rug van de verdediging. Daar hebben we dan gretig gebruik van gemaakt om nog meer doelpunten te scoren.”

Door het verlies tegen Deinze werd de kloof tussen ons en Dessel weer drie punten kleiner? “Ja en dat was toch een van de redenen dat we hier een sterk resultaat wouden neerzetten. Opeens staat Dessel nog maar tien punten achter ons, het was dus belangrijk om de drie punten hier mee te nemen.” Toch toonde Mo zich niet bezorgd om die kleinere kloof: “Er komen nog vijf wedstrijden aan in de reguliere competitie. We gaan die alle vijf nog proberen te winnen om zo met een zo groot mogelijke voorsprong aan die play-offs te beginnen en zo wat druk van onszelf af te nemen.

 

Marc Brys – Passie en inzet hebben het verschil gemaakt

Trainer Marc Brys toonde zich tevreden over een moeilijke eerste helft: “We hadden, geholpen door de wind weliswaar, het leeuwendeel van het balbezit en dat zag je ook. We waren heel dominant op het middenveld waardoor we de bal vaak in de rug van de verdediging konden spelen. Jammer genoeg valt uit de vier grote kansen die we creëren geen doelpunt.

In de tweede helft hebben we wel die doelpunten gemaakt hoewel we dan met wind tegen stonden. Na de 0-2 komen we wat onder druk te staan, een ploeg die thuis staat te verliezen komt natuurlijk hoog druk zetten in de hoop iets terug te kunnen doen. Dat resulteerde in veel lange ballen en stilstaande fases en dat blijft natuurlijk altijd wat gevaarlijk. We slagen er toch weer in om de nul te houden en via de omschakeling een paar keer tegen te prikken. En dan is het fijn dat er uit zo’n omschakelingsmoment nog een doelpunt valt en de score nog wat wordt opgedreven.” Vooral de volwassen manier waarop de groep met de moeilijke week omging was voor Brys een pluspunt: “Iedereen met een hart voor Beerschot heeft er een zware week opzitten na het overlijden van onze algemeen directeur. Ook voor de technische staff en de spelersgroep is zoiets moeilijk. Maar ik ben trots op de groep omdat ze met passie en ziel gespeeld hebben en dat zou Marc geweldig gevonden hebben.”

Volgende week wordt opnieuw een moeilijke week, hoe passen jullie het schema aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn? “Zoals altijd krijgen de spelers de dag na de wedstrijd vrij en dan zal er enkel op dinsdag twee keer getraind worden, op woensdag en donderdag zullen we maar één maal trainen om zo helemaal fit te zijn voor Brussels. Het is in ieder geval een goede voorbereiding op het ritme van de play-offs”

 

Alex Maes – Ik draag mijn doelpunten op aan Marc Steenackers

Alex Maes scoorde twee maal voor Beerschot Wilrijk en was zo opnieuw beslissend. Na de wedstrijd zei hij enorm blij te zijn met zijn twee doelpunten: “Het is natuurlijk zeer fijn om te scoren al is dat normaal voor mij niet zo heel erg belangrijk. Ik wou vandaag vooral scoren om een punt te zetten achter een toch wel heel moeilijke week met het overlijden van Marc. Het was voor de groep belangrijk om hier vandaag te winnen en die overwinning te kunnen opdragen aan Marc, evenals mijn twee doelpunten.”

Jullie misten natuurlijk ook nog drie basisspelers deze wedstrijd? “Naar hier komen zonder drie basisspelers is natuurlijk een moeilijke opdracht, zeker omdat ze wel vrij belangrijke spelers waren binnen het team. Maar we hebben vandaag toch weer laten zien dat we een heel goede kern hebben met veel spelers die op het veld een plekje verdienen waardoor iedereen vervangbaar is.”

Maes blikt ook optimistisch vooruit naar het verdere verloop van de competitie: “Nu is het gewoon zaak om opnieuw aan een winning streak te beginnen en te hopen dat Dessel nog een paar puntjes laat liggen in de reguliere competitie zodat we nog wat verder kunnen uitlopen voordat de eindronde begint.”

 

Reactie Alex

 

Reactie Marc Brys

 

Tekst: Luther Rommens

Foto's: Jan Mees

Videoreportage: Luther Rommens / Jarne Verbaenen