Paintball en bowling "voltreffers" op activiteitendag

 

Gisteren en vandaag weer "vollen bak trainen" in Mierlo

KFCO Beerschot Wilrijk is zopas aan zijn laatste volledige dag van de oefenstage begonnen. De duurloop van een goede zeven kilometer zit al in de kuiten, momenteel schuiven onze kampioenen aan het ontbijt aan, om straks om 11 en 17 uur naar de trainingsvelden naast hotel Carlton De Brug te trekken voor de voorziene oefensessies. Net als gisteren dus, want dan werd de activiteitendag van woensdag weggewist.

Die activiteitendag was trouwens een "voltreffer", zeker in de paintball-zaak in Tilburg, waar het Kielse gezelschap in de vroege namiddag neerstreek. Dat de verfkogels vervangen werden door rubberen kogels viel vooral bij de voorzitter van "Het Front", de heer Tom Pietermaat, in de smaak. Onze kleinste had er via de uitbater bovendien voor gezorgd dat hij kogels à volonté kreeg... en dat hebben zijn medespelers aan den lijve mogen ondervinden. Hilariteit troef dus, en hier en daar ook pijnlijke gezichten.

Voor Tom Pietermaat was dit kogel-intermezzo de ultieme sollicitatietest voor de vorming van een "new look Front", want na het vertrek van vroegere leden (we denken dan spontaan aan Davy De Smedt, Hannes Meeus, Dries Ventôse, Antonio Muñoz Herrera, Kenny Thompson en andere Bjornen Ruytinx,...) was en is deze ludieke spelersdelegatie dringend aan nieuw bloed toe.

Tom Pietermaat laat trouwens weten dat potentiële kandidaturen nog altijd naar hem mogen worden doorgestuurd... Eén zaak is zeker, na het rubberenkogelfestival van Tilburg weten de acht nieuwkomers én de drie beloften in de groep dat er met "Het Front" best niet al te veel gelachen of gespot wordt. Conclusie: een verwittigd kampioen is er twee waard!

Bij de terugkeer in Mierlo, en na het diner, werd aan onze jongens door de hotelmanager nog een bowlingsessie aangeboden. Geen noemenswaardige uitspattingen hier... zo belandden de meeste bowlingballen op de juiste baan, sneuvelden er geen ruiten en werden er geen kneuzingen of verzwikkingen van vingers en/of polsen genoteerd. Het werd een "partie plezier", met alleen maar winnaars. Zoals we dat bij KFCO Beerschot Wilrijk eigenlijk al vier jaar gewoon zijn.

Marc Brys en zijn assistenten stelden met tevredenheid vast dat de activiteitendag voor de volle honderd procent de doelstellingen bereikt had. "Een ideale dag en geschikte activiteiten waren het om het groepsgevoel te versterken. Of met andere woorden, een prima onderdeel in het teambuilding-proces", luidde het.

Gisteren (en vandaag) staan er, zoals reeds gezegd, weer drie trainingen op het programma. Twee spelers moeten het iets rustiger aan doen. Onze Braziliaanse middenvelder Octavio, die last blijft ondervinden van het intense trainingsschema, iets wat hij in zijn geboorteland nog nooit had meegemaakt. "Ik weet inmiddels wat hard werken inhoudt bij KFCO Beerschot Wilrijk", liet hij noteren. Ook Jan Van den Bergh, die dindagavond in de slotfase van het oefenduel tegen Achilles 29 zijn voet verzwikte, krijgt uit voorzorg nog een aangepast schema af te werken.

Morgen sluit KFCO Beerschot Wilrijk de oefenstage af. 's Morgens met een duurloop (of wat had u gedacht...?), 's namiddags met een ultieme trainingsessie. Om vier uur in de namiddag stapt het ganse gezelschap dan de spelersbus op richting Tessenderlo, waar om 19 uur op het terrein van Thes Sport de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Sint-Truiden wordt gespeeld. Dat wordt sowieso een eerste serieuze test...

Supporters die het oefenduel willen bijwonen, nemen op de E 313 richting. afrit 25 Ham en rijden dan links richting Tessenderlo. Na ongeveer 2 km vervolgens de wegwijzerTessenderlo Centrum volgen. Vanaf  daar zullen aanduidingen en begeleiders iedereen naar de parking en de ingang van het stadion loodsen. Het juiste adres is: Sportlaan Tessenderlo. Tickets zijn verkrijgbaar aan de loketten van het stadion aldaar.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Bertrand Winkelmans