Ook Tom Pietermaat blijft twee seizoenen langer op het Kiel voetballen

 

Contractverlenging voor Tom Pietermaat

KFCO Beerschot Wilrijk blijft werk maken van de kern waarmee het volgend seizoen (hopelijk) in 1B wil schitteren. Nadat onze club enkele weken geleden al de overeenkomsten met Jan Van den Bergh en Alex Maes openbrak, plaatste vanavond nu ook Tom Pietermaat zijn handtekening onder een gloednieuw contract. Onze verdedigende middenvelder bereikte een akkoord om in de jaargang 2017-2018 op het Kiel te blijven voetballen, en voegde daar zelfs nog een extra seizoen in optie aan toe. Daarmee strikten we meteen drie sterkhouders én blijven we tegelijkertijd onze clubleuze "Tene Quod Bene" trouw.

"Ik ben gecharmeerd dat ik vanuit de schoot van de club het voorstel kreeg om langer te blijven en ben ook trots dat we zo snel tot een overeenkomst kwamen", aldus Pietermaat in een eerste reactie. "Nee, lang heb ik niet moeten nadenken om mijn handtekening te plaatsen. Een weekje of zo na de stage in Antalya gooiden Frank Staes, voorzitter Eric Roef en trainer Marc Brys een visje uit en zijn we als het ware onmiddellijk rond de onderhandelingstafel gaan zitten. Ik voetbal dolgraag bij KFCO Beerschot Wilrijk en ben in die drie seizoenen die ik hier speel een echte clubman geworden. Als er één ding is waar ik een beetje spijt van heb, is het dat ik het allereerste seizoen in eerste provinciale nog niet de paars-witte kleuren droeg. Maar de rest van de opgang uit bevordering tot straks hopelijk tweede klasse heb ik wel meegemaakt. En hoe! Het was een droom om mee te helpen aan het ambitieuze project waaraan deze club in 2013 begon. En als je ziet wat voor een succesparcours er sindsdien werd afgelegd, en met welk enthousiasme het werd begeleid... werkelijk top!"

."Ik train sowieso graag maar sinds ik bij Beerschot Wilrijk speel, is die goesting zowaar nog toegenomen. Elke morgen dat ik op de club toekom, of het nu aan het Universiteitsplein in Wilrijk of in het Olympisch Stadion is, geldt voor mij als thuiskomen. De trainingssessies zijn pittig en goed uitgebalanceerd, de sfeer die er in en om de club hangt ronduit schitterend. Met andere woorden, daar wil ik graag nog een paar jaar langer deel van uitmaken. Ook de interactie met de supporters vind ik een uniek gegeven. Het is elke keer opnieuw genieten..."

Door zijn karaktersterkte, zijn beleving op en naast het veld, zijn standvastigheid in zijn prestaties, zijn onvermoeibaar loop- en breekwerk én collectief denken werd Tom Pietermaat bij de Kielse fans al snel één van de favorieten. Zijn guitige verschijning en leiderschap van het inmiddels ter ziele gegane "Front" droeg nog verder bij tot zijn populariteit. Wordt die lijn ook volgend seizoen in 1B verder doorgetrokken?

"Hola, even remmen. We zijn er nog niet hé. Eerst voldoende voorsprong bewaren in de huidige reguliere competitie en dan de zaak proberen af te maken in de eindronde. Pas als dat gelukt is mogen we verder denken", blijft Pietermaat nuchter. "Feit is alleszins dat ik met KFCO Beerschot Wilrijk in dezelfde rol graag wil doorgroeien. Zo ver, zo hoog mogelijk. Als speler lopen mijn sportieve ambities en die van de club immers opvallend parallel. Maar het zal weer een pak moeilijker worden om ook in die hogere reeks weer een hoofdrol te vertolken. Ik heb de voorbije maanden best een groot aantal wedstrijden in 1B gevolgd, en geloof me: zowel het niveau als de snelheid van uitvoering liggen er een pak hoger. Daar mogen we ons zeker niet aan mispakken. Het stemt me echter optimistisch dat de club nu al aan de kern voor de volgende jaren bezig is; in een eerste fase met die contractverlengingen.  Verder liet de voorzitter ook al verstaan dat we de groep ook kwalitatief nog danig gaan versterken. Kortom dat ziet er dus goed uit. De toekomst voor KFCO Beerschot Wilrijk oogt mooi. We blijven in de lift zitten. Maar momenteel mogen we ons alleen focussen op de resterende wedstrijden van het huidige seizoen. Pas daarna kijken we verder."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees