Onze coach na de 1-0 zege tegen Roeselare

 

Marc Brys:" Fier op de prestatie van deze spelersgroep"

We wisten vanavond zeker hoe de kaarten lagen na onze recente 1 op 9 en bovendien met zeven afwezigen waarvan de meesten in het aanvallend compartiment", begon Marc Brys zijn uiteenzetting op de persconferentie na KFCO Beerschot Wilrijk - KSV Roeselare. "Plus een aantal spelers aan de aftrap die een zeven tot negen weken niet meer hadden gevoetbald. Kortom een onuitgegeven elftal. Dan mag ik na deze match zeer fier zijn op de prestatie van deze groep die zeer gedisciplineerd heeft gevoetbald op een toch zeer glibberig en moeilijk bespeelbaar veld. Deze groep voetbalde een aantal kansen bij elkaar en teerde uiteraard ook op dat vroeg doelpunt van Joren Dom. We zijn de volledige match altijd blijven voetballen en het spel breed gehouden. Ook de tweede helft speelden we met een groot hart en zijn steeds de discipline blijven behouden. We kregen voldoende kansen om de wedstrijd te doden. Mogelijks door overhaasting of vermoeidheid, maakten we die kansen echter niet af. Zonder zelf echte kansen weg te geven, blijft dat dan toch steeds een stuk spannend en dreigend tot de laatste minuut. Er kan immers altijd eens iets uit de bus vallen. Zie maar naar ons duel vorige week op Westerlo. Kort samengevat ben ik vanavond zeer fier als trainer op deze groep die in moeilijke omstandigheden en met het hoge verwachtingspatroon dat er rond deze club hangt, deze prestatie heeft kunnen neerzetten.”

Op tactisch vlak viel op de rechterflank de wisselwerking tussen Guillaume François en Joren Dom op.  “Ja, maar ook aan de linkerzijde kunnen Alex Maes en Jimmy De Jonghe beiden elkaars posities perfect bekleden. We probeerden daar optimaal gebruik van te maken. Het was leuk om zien dat dit tot mooie combinaties leidde.”

Kan je nu zeggen dat er een déclic werd gemaakt?  “Je staat in deze competitie snel met amper één op negen. Dat blijkt uit onze eerste matchen in de tweede periode. We moeten nu vooral op een goede manier de winterstop halen met twee belangrijke matchen tegen achtereenvolgens Tubeke en Union in het vooruitzicht. Voor die wedstrijden kunnen we een aantal spelers terug recupereren. Het komt er op aan om in de twee resterende matchen voor Nieuwjaar ook nog zo veel mogelijk punten te pakken. Nadien volgt er een kleine vakantie en vervolgens een stage in Turkije.”

Dus ligt de hoop op nog 2 zeges voor de winterstop?  “We gaan telkens voor een overwinning. Ook de match tegen Roeselare hebben we niet anders aangepakt ondanks het gemis van meerdere spelers. Deze groep wil er immers steeds voluit voor gaan.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees