Onze coach na de 0-1 zege op Cercle Brugge

Marc Brys:"Sterke collectieve prestatie van mijn team"

Het tactisch plannetje van Marc Brys werd ook op Cercle Brugge opnieuw perfect door zijn spelersgroep uitgevoerd. Uiteraard dus een tevreden coach op de persconferentie. “We gingen in onze wedstrijd hier in het Jan Breydelstadion goed van start”, vond Marc Brys. “We konden toen ons spel brengen maar door enkele slechte passes en zeer veel stilstaande fases, kwamen we onder druk te staan. Rafa Romo heeft ons vandaag een paar keer moeten rechthouden.”

Er viel slechts één doelpunt in deze topper. “Je voelde aan dat de ploeg die eerst zou scoren, aan het langste eind zou trekken. Een dosis van geluk, overtuiging en collectiviteit heeft geleid tot deze zege. Ik vond dat mijn ploeg zeer enthousiast speelde en een sterk collectieve prestatie heeft afgeleverd.”

Meer dan 1.300 Beerschot Wilrijkfans zakten af naar deze topper. “De supporters geven ons een echt ‘wij-gevoel’. Een dikke pluim vandaag voor hen om het volledige uitvak te vullen. Er zijn niet veel eersteklassers die ons dit nadoen in dit stadion.”

De kloof in het klassement werd vandaag tot 4 punten uitgediept. Dit doet dromen. “Mijn groep is totaal niet bezig met de eerste plaats. We bekijken steeds van speeldag tot speeldag en zien op het einde wel waar we uitkomen. Nogmaals, het collectief heeft geleid tot deze geweldige driepunter op het veld van toch dé titelfavoriet.”

 

Tekst: Patrick Bijnens / Sam Vangeel

Foto's: Jan Mees