Lieve brief aan Patrick Janssens...

 

Beste vriend Patrick,

Deze ochtend liet U ons toch lichtelijk verslikken bij de ontbijttafel. Fervente lezers als we zijn, lazen we in Humo dat U zich dood zou ergeren als u bij onze geliefkoosde club zou werken. Erger nog, het ging specifiek om de wijze waarop ze gerund zou worden.  Uiteraard was Voetbalkrant er als de kippen bij om daar hun stokende titel van te maken. 

Lieve Patrick (en dan bedoelen we niet de "Patrick" die op alle scheidsrechtershirts staat) toch.  Wij kunnen U verzekeren dat onze club, KFCO Beerschot Wilrijk, optimaal gerund wordt. Laat er aub uw leven niet voor. Af en toe hebben wij wel eens een discussie maar we nemen aan dat dat in Genk ook wel zo zal zijn. Bovendien zal U dan ook met vreugde hebben gelezen dat de doorlichting die Trends heeft gemaakt ons als één van de weinige gezonde clubs beschouwde. Misschien aan U in het verre Limburg toch ook melden dat de licentiecommissie ons de hoogste rating heeft gegeven. Pas op het is nog niet gedaan: we zijn er ook in geslaagd om vier maal kampioen te spelen! Op rij! 

Wij nemen dan ook aan dat dat zinnetje een truuk van het zetduiveltje was, en dat u net dat onderdeel van het interview niet hebt nagelezen.  Wellicht bedoelde U het verleden van "Beerschot". Sta ons hieromtrent toch nog even toe ook hier een kleine rechtzetting te doen. Het is namelijk zo dat ook vroegere bestuurders en voorzitters knap werk hebben geleverd. U mag ze niet allemaal over dezelfde kam scheren! 

Tot slot zien wij ook uit naar de wedstrijden tegen uw werkgever. Uw werkgever tegen uw geliefde club. Emotie en verstand door elkaar. Als u die dualiteit ooit wil verwerken, mag U ons altijd uitnodigen op een etentje. Weliswaar op uw kosten want wij houden van een zuinig beleid.

Wij moeten U wel eerlijk bekennen dat er een groot probleem is dat ons momenteel bezig houdt. Misschien kan uw analytisch brein ons daar zelfs mee helpen. Wij hebben namelijk slechts 1250 kaarten gekregen voor een uitwedstrijd. Een drama. Ze waren onmiddellijk verkocht en een veelvoud van onze supporters blijft teleurgesteld achter. Dàt vriend Patrick is momenteel onze grootste zorg.

Dikke kus en tot gauw! 

 

Het trotse bestuur 

 

PS aan onze supporters: deze brief mag naar hartelust "gedeeld" worden. Ook dikke kus... en tot op Lierse!