KFCO Beerschot Wilrijk houdt minuut van bezinning voor Abdelhak "Appie" Nouri

 

Pakkend eerbetoon voor "Appie"

Net voor de aftrap van het oefenduel tegen Jong Ajax hielden de spelers en supporters van KFCO Beerschot Wilrijk met 'een moment van bezinning' een pakkend eerbetoon naar aanleiding van het menselijk drama waarmee de Amsterdamse topclub onlangs geconfronteerd werd. Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Ajax-Werder Bremen van drie weken geleden werd Abdelhak Nouri het slachtoffer van een hartfalen.

De 20-jarige "Appie" was net aan zijn eerste seizoen bij Ajax 1 begonnen, en gold als hét supertalent. Een begenadigd voetballer en een schitterend mens. Appie werd onmiddellijk gereanimeerd, overleefde het hartfalen maar liep wel ernstige en blijvende hersenschade op, waardoor hij geen normaal leven meer zal kunnen leiden. Ook niet meer zal kunnen voetballen.

KFCO Beerschot Wilrijk betrad het terrein van RVC Hoboken in speciale t-shirts met op de rug "Nouri" en diens rugnummer "34", en vooraan "Veel sterkte Appie". Samen met de aangeslagen spelersgroep van Jong Ajax werd een minuut van oorverdovende stilte in acht genomen als respect voor de voetballer én de mens Abdelhak Nouri.

Onze club leeft mee met dit menselijk drama en wenst de familie van "Appie", zijn medespelers bij Jong Ajax en Ajax 1 en de ganse Ajax-organisatie veel sterkte. Ook wij sluiten Appie in ons hart.

Tekst: Danny Geerts

Foto: AFC Ajax / Jan Mees