KFCO Beerschot Wilrijk begint morgen aan weer een drukke werkweek

 

Woensdag oefenduel tegen Oosterzonen, zaterdag galamatch tegen AA Gent en zondag fandag

KFCO Beerschot Wilrijk sloot zatedagavond de loodzware oefenstage in het Nederlandse Mierlo af in... Tessenderlo, met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sint-Truiden. En die kreeg, ondanks een 2-0-nederlaag, toch een positieve evaluatie mee.

Niet alleen van de talrijk opgekomen supporters, die vanuit officiële Thes-hoek woorden van lof ontvingen omwille van hun aanmoedigingen én de ludieke sfeer in de tribune. Een terechte pluim voor onze fans trouwens. Ook Marc Brys toonde zich opgetogen na afloop van het vierde officiële oefenduel uit de voorbereidingscampagne. En dat mocht.

"Zeker met wat ik tijdens de eerste helft van mijn team zag, ben ik zeer tevreden", luidde de analyse van onze hoofdcoach. "Bijna alles zat goed: veel druk, hoog tempo, vlotte balcirculatie, prima infiltraties en een handjevol keurig uitgespeelde doelkansen. Alleen bij het afwerken lieten we het afweten. Daarin was onze tegenstrever veel efficiënter. Het bewijst dat een bijkomende spits met een neusje voor doelpunten voor ons zeker geen overbodige luxe is. Dat we in het zicht van de rust en ook tijdens de tweede helft enigszins terugvielen, was na onze intensieve oefenstage geen verrassing. Normaal zelfs, en dus ook enigszins ingecalculeerd.. In die periode konden we immers niet langer opboksen tegen het middenveld van STVV en moesten we terugplooien. Positief daarbij is wel dat we geen verdere doelpunten meer incasseerden. Kortom, het totaalplaatje is hoe dan ook positief. De basis is grotendeels gelegd. Van hieruit moeten we nu verder werken", aldus Brys.

 

Vandaag genieten onze kampioenen nog een dagje rust om van de vele inspanningen van de voorbije week (én de match van zaterdag) te bekomen. Vanaf dinsdag is het in Wilrijk echter weer "business as usual".

Het weekprogramma van KFCO Beerschot Wilrijk ziet er zo uit...

* Dinsdag 18 juli: twee trainingen op het oefencomplex in Wilrijk (10 uur en 15 uur)

* Woensdag 19 juli: één training (13.30 uur) en 's avonds om 19.30 uur oefenwedstrijd tegen KFC Oosterzonen in het stadion aan het Universiteitsplein

* Donderdag 20 juli: twee trainingen (10 uur en 15 uur)

* Vrijdag 21 juli: twee trainingen (10 uur en 15 uur)

* Zaterdag 22 juli: galawedstrijd KFCO Beerschot Wilrijk - AA Gent "Memorial Marc Steenackers" - Olympisch Stadion, aftrap 16.30 uur

* Zondag 23 juli: Fandag in het Olympisch Stadion vanaf 12 uur - met spelersvoorstelling om 14 uur

Hou er wel rekening mee dat de aanvangsuren en de locatie van de trainingssessies 'onder voorbehoud' zijn, en eventueel last minute kunnen aangepast worden.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Luc Dehertog