Kevin Geudens:”Zegereeks nog zo lang mogelijk voortzetten”

Met een verplaatsing naar ASV Geel in het vooruitzicht, kan je geen betere gids in huis hebben dan Kevin Geudens. Onze middenvelder speelde in het verleden immers zowel bij het ter ziele gegane Verbroedering Geel als bij FC Verbroedering Meerhout dat enkele jaren geleden van naam veranderde naar het huidige ASV Geel. “Voor mij is dit inderdaad een speciale verplaatsing”, bevestigt Kevin Geudens. “Na eerst in provinciale bij Oevel gespeeld te hebben, trok ik naar Verbroedering Meerhout. Vervolgens twee seizoenen Dessel en zo kwam ik nadien bij Geel terecht. Na mijn vertrek zijn Geel en Meerhout samengesmolten. Ik heb bij beide clubs een zeer leuke tijd meegemaakt. Bij Geel beleefde ik onder trainer Peter Maes als hoogtepunt de bekeruitschakeling van Anderlecht. In het Constant Vanden Stockstadion speelden we 0-0. Na verlengingen en het nemen van strafschoppen haalden we het met 4-5. Zelf heb ik toen wel geen penalty getrapt. Ik was op dat moment veel te moe. De huidige club beschouw ik echt als Geel aangezien de factor Meerhout nog weinig aanwezig is. Ik volg hen wel in de krant aangezien het stadion slechts 10 minuten van bij mij thuis gelegen is. Ze bezitten nu een jonge maar ook zeer voetballende ploeg.”

Trek je voor de match dan nog naar het Kiel of rij je rechtstreeks naar ASV Geel? “Eerst naar het Kiel want we gaan steeds eerst nog eten en nadien volgt een voorbeschouwing met een technische analyse op basis van wedstrijdbeelden. Na de match passeren we haast bij wijze van spreken mijn woning. Ik woon op amper 1km van de oprit van Geel. Dus het zou kunnen dat ik de bus niet meer terug neem richting Antwerpen.”

Kevin Geudens had vorige week de ‘eer’ om als eerste speler dit seizoen van KFCO Beerschot Wilrijk een week langs de kant te moeten blijven wegens een gele schorsingsdag. Het weekje rust kwam voor onze Kempenaar niet ongelegen. “Neen, zeker niet. Alleszins omdat ik al 11 opeenvolgende competitiewedstrijden speelde. Nu had ik meteen de gelegenheid om van kleine pijntjes hier en daar, waar ik sinds de stage hinder van ondervind, te kunnen herstellen. Op dat vlak kwam de schorsing voor mij dus op een goed moment. Daarom dat mijn activiteiten vorige week hoofdzakelijk in het teken stonden van kine. Na drie of vier dagen alternatieve training begon ik op donderdag terug te lopen en zo ook het volledige weekend om op maandag bij de groep aan te sluiten. Nu lijkt alles weer terug in orde. Ik word op het einde van het jaar 37. Dan moet je al meer naar je lichaam beginnen luisteren met nog 10 competitiewedstrijden en 6 duels in de Play Offs op het programma.”

Bjorn Ruytinx kan op dezelfde leeftijd het ritme van 8 wedstrijden per week niet meer aan. Hoe zit het met Kevin Geudens? “Acht keer trainen per week is inderdaad vrij zwaar. Ik twijfel daarom of ik op een hoogtepunt ga stoppen of nog als prof verder ga. Eén van de volgende weken valt er een beslissing over. Volgend seizoen spelen we normaal gezien ook weer een reeks hoger. Het gaat met andere woorden nog moeilijker worden dan dit jaar.”

Toch dwing je je plaats nog steeds af met heel wat jongere concurrenten in de groep. “Op dat vlak ben ik fier op mezelf. Mijn doelstelling voor aanvang van het seizoen was om nog steeds met die jonge gasten de strijd aan te gaan. Ze zeggen dat ik toch nog steeds zeer vlot over het veld loop. Enkel de recuperatie is ondertussen een groot stuk minder dan vroeger. Voorlopig kan ik het nog goed bolwerken.”

Sportief worden met een voorsprong van 14 punten op de tweede in het klassement, de Play Offs haast overbodig? “De grote vraag momenteel is welke clubs een licentie voor 1B gaan aanvragen en wat de reglementen hierover zijn. Dat is nog allemaal zeer onduidelijk. Wij proberen gewoon zo veel mogelijk punten te pakken en minstens onze voorsprong te behouden. Indien we uiteindelijk slechts twee of drie wedstrijden moeten winnen in die Play Offs dan gaan we dat zeker niet laten liggen. De resterende matchen spelen we dan, zonder druk, voor onze fans.”

KFCO Beerschot Wilrijk zit met nu al 12 achtereenvolgende zeges op rij, op de vooravond van het voor de club magische cijfer van 13 stuks. “Daar had ik, en mogelijk ook de andere spelers, nog niet echt bij stil gestaan. Leuk ideetje om in de groep te gooien. We willen hoe dan ook deze reeks nog zo lang mogelijk voortzetten.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto’s: Jan Mees