Jaric Schaessens geniet van de unieke reeks van 11 zeges op rij

 

Afgelopen week werden de sportkampioenen van 2016 van het district Wilrijk in cc De Kern, in de bloemetjes gezet. Het bestuur van onze club ging aan de haal met de hoofdprijs namelijk de ‘Trofee voor Sportverdienste’ voor onze drie titels en promoties op rij. Maar ook de spelers werden uiteraard gevierd. “Niet alleen voetballers maar eveneens sporters uit allerlei sportdisciplines werden er gehuldigd”, vertelt Jaric Schaessens. “Voor KFCO Beerschot Wilrijk was het podium haast te klein. Naast uiteraard ons eerste elftal, mochten ook de beloften en enkele jeugdploegen een aandenken in ontvangst nemen. Ze speelden vorig jaar allemaal kampioen. We waren als club dus zeer goed vertegenwoordigd.”

Ook dit jaar zit KFCO Beerschot Wilrijk op het goede spoor om een volgende titel binnen te halen. Morgen mogen de jongens van Marc Brys op het Kiel de strijd aangaan tegen het KSK Heist van onder meer Dries Ventôse. “Ik herinner me de heenmatch nog als vrij gesloten met uiteindelijk een 0-1 zege dankzij een doelpunt van Simon Vermeiren. Heist zette ons toen goed vast. We hebben het tegen dit soort ploegen nooit gemakkelijk. Voor ons steeds een opdracht om ergens toch nog een opening te vinden.”

Aangezien KSK Heist momenteel beslag legt op de 5de plaats, kan de uitslag mee bepalend zijn hoe snel onze club zekerheid krijgt over deelname aan de Play Offs. “We proberen net als de voorgaande weken zonder meer om deze match met een zege af te sluiten. Verder kijken we niet te ver vooruit. De competitie duurt nog lang.”

Door de schorsing van Kevin Geudens zal Jaric Schaessens wellicht tegen KSK Heist aan de aftrap verschijnen. “Daar kan ik je echt niet op antwoorden. Dit valt onder de bevoegdheid van onze coach.”

KFCO Beerschot Wilrijk probeert morgen alleszins om aan de ongeziene reeks van 11 zeges op rij een verlengstuk te breien. “Echt leuk dat we deze reeks al hebben kunnen neerzetten. Voor de groep geeft zo’n prestatie een ontzettende boost. Dit leeft enorm binnen de spelersgroep. We proberen elke week te winnen maar zo eenvoudig is dit niet. Zo’n reeks gaan we mogelijk nooit meer meemaken. Gewoon uniek. Hopelijk komen er nog enkele wedstrijden bij. Winnen is uiteraard zeer plezant maar we moeten er ook zeer hard voor werken. Dit komt niet allemaal vanzelf. Elke tegenstander wil immers van ons punten ontfutselen. Voorafgaand aan de matchen kunnen we telkens aan de hand van beeldfragmenten de speelwijze van onze tegenstanders analyseren. Vervolgens wordt er een plan uitgewerkt op welke wijze we de wedstrijd gaan aanvatten. Je weet echter nooit op voorhand op ze met hetzelfde spelconcept tegen ons gaan uitpakken.”

Coach Marc Brys rolde in het begin van het seizoen de aanvoerdersband over de arm van Jaric Schaessens. “Die band geeft me veel vertrouwen. Echt leuk om de aanvoerder van deze ploeg te zijn. Ik sta onder ander in voor het contact tussen de spelersgroep en de technische staf.”

In deze periode van het jaar zijn veel spelers al met bezig met onderhandelingen voor het volgend seizoen. Hoe zit dat met Jaric Schaessens? “Ik lig nog één jaar onder contract bij Beerschot Wilrijk. Mijn focus ligt dus nog volledig bij deze club. En hopelijk dus volgend seizoen in 1B.”

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees