Iedereen is klaar voor galamatch in het Olympisch Stadion tegen Dessel Sport

 

"Een wedstrijd voor de eer én voor de punten!"

Sinds zaterdagavond zijn alle prijzen uitgedeeld in de Super Amateur Liga... en het zal niemand verbazen dat "ons" KFCO Beerschot Wilrijk die allemaal heeft weggekaapt. Op de meest overtuigende manier want - zowel in de reguliere competitie als nu in de eindronde - met een straat voorsprong. Net niet (of toch wel?) met de vingers in de neus, zeg maar. Zelden was de superioriteit van één team zo overdonderend dan wat de troepen van Marc Brys de voorbije maanden op de mat brachten. De Kielse teller staat momenteel op negenentwintig overwinningen uit drieëndertig wedstrijden, twee gelijkespelen en twee nederlagen. Negenentachtig punten op negenennegentig. Wie doet beter? Niemand doet beter!

Drie eindrondewedstrijden staan er nog op het programma: woensdagavond thuis tegen KFC Dessel Sport, dan zaterdag een verre uittrip naar Virton, zeven dagen daarna de afsluiter op het Kiel tegen KSK Heist. Waarna de ganse KFCO Beerschot Wilrijk op zondag 28 mei tussen elf en twaalf naar de Grote Markt en "het Schoon Verdiep" trekt voor een huldiging door het stadsbestuur... én een kampioenenfeest rond het Olympisch Stadion, tussen 13 en 17 uur. Feesten als de beesten wordt dat... maar eerst is er dus - zoals gezegd - nog... KFCO Beerschot Wilrijk tegen KFC Dessel Sport

* AFTRAP OM HALF NEGEN - Wedstrijd vier van de eindronde is KFCO Beerschot Wilrijk-KFC Dessel Sport op woensdagavond 17 mei. Opgelet, met aftrap om half negen. Op die manier krijgt iedereen een halfuurtje extra tijd om in te pilsen. Champagne mag ook.

* "HELEMAAL IN SCHOONHEID EINDIGEN" - Voor onze kampioenen komt het er woensdagavond vooral op aan om de "decompressie" van zich af te voetballen. Marc Brys en zijn assistenten dulden geen concentratieverlies en willen dat hun spelers gefocust blijven. "Het is niet omdat de titel nu binnen is, dat we er met onze klak moeten naar smijten. We zijn het onszelf verplicht om voluit voor de drie punten te gaan. Eindigen in schoonheid is de boodschap. Onze supporters op het Kiel nog twee fraaie wedstrijden bieden, dat is onze betrachting. Zodat we er ook in eigen huis nog een mooi feestje kunnen van maken."

* "WE GAAN VOOR ACHTTIEN OP ACHTTIEN" - Topscorer Hernan Losada - goed voor al vijftien competitiegoals dit seizoen - legt de lat zelfs nog een beetje hoger. "We gaan er alles aan doen om de eindronde zonder puntenverlies af te sluiten. De eerste drie wedstrijden van de play-offs hebben we al gewonnen, daar willen we eenzelfde verlengstuk aan breien. Achttien op achttien moet het worden. Met minder mogen we niet tevreden zijn", luidt het bij onze Argentijnse smaak- en doelpuntenmaker.

* SUPPORTERS OP POST AUB - Carnaval op 't Kiel moet het worden, woensdagavond. En op zaterdag 27 mei. Daarom deze oproep van spelers, bestuur en medewerkers van KFCO Beerschot Wilrijk aan alle supporters en sympathisanten. Zak woensdag massaal af naar het Olympisch Stadion om onze kampioenen het eresaluut te geven dat ze verdienen. Wees erbij wanneer we onze vierde titel op rij extra in de verf zetten. U wil die "pitch invastion" toch niet missen, zeker?! Tickets zijn verkrijgbaar in de Ticket Corner. Tamara en haar lieftallige medewerkers openen de deuren vanaf half zes, dus drie uur voor de aftrap. Voor amper € 16 maakt u de apotheose van een onvergetelijk seizoen mee vanop de eerste rij.

* EN DESSEL...? - Bij tegenstander KFC Dessel Sport hangt de sfeer sinds zaterdagavond tussen frustratie en revanche. Vooral trainer Patrick Witters liet zich in zijn nababbel van zijn allersmalste kant zien, en wat Kevin Janssens na afloop in de kleedkamergang 'off the record' allemaal raaskalde wil u - geloof me - echt niet weten. Groot zijn in de nederlaag, het is voor de groen-witten uit het Armand Melisstadion momenteel duidelijk nog een iets te moeilijke opgave. Nochtans had KFCO Beerschot Wilrijk in de heenronde van de competitie getoond hoe het kan. Hoe het moet. Want toen KFC Dessel Sport in het Olympisch Stadion dik verdiend met 1-3 kwam winnen, nam Marc Brys tijdens de persconferentie ruim de tijd om zijn collega te feliciteren en het voetbal van de tegenstrever te loven. Moeilijk(er) is dat niet...

* HET KAN ALTIJD NOG BETER - De vierde titel op rij leverde KFCO Beerschot Wilrijk de voorbije dagen heel wat mediabelangstelling op. Zowel op tv als radio, in de kranten en tijdschriften en via zowat alle mogelijke sportwebsites op het internet. Bedankt voor de interesse... maar er is nog altijd ruimte voor verbetering. Enkele voorbeelden... Zo zagen we rond de kampioenenfoto van KFCO Beerschot Wilrijk in Gazet van Antwerpen bij voorbeeld een totaal ongepaste rood-witte kader, werd een stuk over dit gedenkwaardige seizoen op de nationale voetbalbladzijden van Het Laatste Nieuws opgefleurd met het logo van het Beerschot AC uit het tijdperk Vanoppen, terwijl Sporza Radio een interview-aanvraag deed voor "trainer Danny Brys" (sic). Tja... Duidelijk nog werk aan de winkel bij sommige media...!

* TRANSFERS - Nu het seizoen op z'n laatste benen loopt, komen de transferactiviteiten er langzaam maar zeker weer aan. Voor de duidelijkheid én volledigheid geven we graag mee dat onze club de geruchtenmolen laat draaien zoals de media en "sensatie"-websites zoals Voetbalkrant, Voetbal24, Voetbalnieuws,... dat menen te moeten doen. KFCO Beerschot Wilrijk communiceert zijn in- en out- transfers via zijn officiële kanalen (website, facebook en twitter) op het moment dat de overgang helemaal en officieel is afgerond. Verwacht van ons dus geen bijna-transfer-berichten. Enkel 'the real stuff'. 't Is maar dat u het weet...

* VIER VERTREKKERS - Wat er op dat vlak eigenlijk al officieel is? Zeker is dat KFCO Beerschot Wilrijk aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van vier A-kernspelers: Davy De Beule (einde contract), Bjorn Ruytinx (die als cafébaas afhaakt als prof en op een lager niveau gaat voetballen), Kevin Geudens (transfer naar FC De Kempen) en Kenny Thompson (die een contract onderteikende bij Nijlen).

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees