Fraaie winst tegen Nederlandse tweedeklasser

 

IJzersterke eerste helft en zwakke slotminuten

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - ACHILLES 29  4 - 2

In een 'last minute' oefenduel op het oefenveld in Mierlo heeft KFCO Beerschot Wilrijk redelijk makkelijk de maat genomen van Achilles 29 uit Groesbeek, dat vorig seizoen uit de Nederlandse Juplier League (tweede klasse) degradeerde. Onze jongens legden de basis van hun succes in een vlotte eerste helft, waarin de combinaties bij momenten de pan uit swingden.

Hernan Losada (op aangeven van Messoudi) en Youssef Boulaouali (subtiel binnengelegd na een assist van Losada) vertaalden het Kielse overwicht in een geenszins overdreven 2-0-voorsprong bij de rust. Een score die gerust veel hoger had kunnen oplopen want met een gevaarlijke kopstoot van Diarra en een vluchtschot van Swinkels kwam paars-wit nog dicht bij meer doelpunten. KFCO Beerschot Wilrijk voetbalde fris van de lever, met een foutloze afweer, een aansturend duo Pietermaat-Van Hyfte en een intelligent inschuivende Dom. Achilles 29 slaagde er niet in om doelman Rafa Romo ook maar één keer te bedreigen.

Met een dooreengehusseld elftal liep het na de pauze iets stroever al werd de winstmarge toch verdubbeld. Eerst trof Fessou Placca raak met een listig lobballetje, wat later rondde Denis Prychynenko een voldragen aanval af met een raak schot randje grote rechthoek. Trainer Marc Brys deed geen beroep op de lichtgeblesseerden Octavio, Essikal en François... maar liet wel weer drie jonge beloften opdraven.

In de slotfase zorgden twee momenten van onoplettendheid en slordig verdedigen op de linkerflank voor evenveel tegendoelpunten, waardoor de Kielse zege uiteindelijk iets minder glans kreeg. De algemene conclusie van deze pittige oefengalop mag echter overtuigend genoemd worden.

 

* DOELPUNTEN: 5' Losada 1-0, 29' Boulaouali 2-0, 61' Placca 3-0, 78' Prychynenko 4-0

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo (46' Steelant); Dom, Diarra (46' Prychynenko), Swinkels (46' Van den Bergh, 85' El Maimouni), De Jonghe, Pietermaat (81' Truyzelaere), Van Hyfte (46' Ekangamene), Messoudi (46' Mbombo), Losada (46' Schaessens), Boulaouali (30' Maes), Placca (70' Spanoghe)

 

Verslag + foto: Danny Geerts