Eric Roef: "Er wordt hier hard gewerkt... maar er ligt ook nog heel veel werk op de plank"

 

"Dit is een schitterend seizoen maar we hebben momenteel nog wel niks in handen hé..."

KFCO Beerschot Wilrijk timmerde ook deze week weer even rustig als gedreven verder aan het succesverhaal jaargang 2016-2017. Vorige zaterdag in Geel werd  - ondanks 'maar' een gelijkspel - de voorsprong op de dichtste achtervolger uitgebouwd tot vijftien punten, het licentiedossier voor 1B werd netjes afgerond en ingediend, op het oefencomplex aan het Universiteitsplein werd door Marc Brys & co weer niet op een trainingsuurtje méér gekeken, terwijl er morgen de Valentijnwedstrijd (met dito actie) tegen KFC Oosterzonen op het programma staat, waardoor er straks allicht nog meer schoon vrouwvolk op de Olympische tribunes zal zitten. Zelfs de Kielse superoptimisten blijven met hun ogen knipperen bij de zoveelste "goed nieuws show"...

"Sportief zijn we inderdaad bezig aan een quasi perfect parours", stelt voorzitter Eric Roef vast. De grote grijns op z'n gezicht bevestigt de trots en het goede gevoel. "De winstreeks van de voorbije maanden was en is fenomenaal, ongezien en uniek. Daarom was ik toch een beetje ontstemd dat na het 1-1-gelijkspel in Geel in sommige media de vraag opborrelde of KFCO Beerschot Wilrijk nu plots in een dipje zit. Man, man, man... van onze laatste dertien competitiematchen wonnen we er twaalf en speelden we één keer gelijk. Sorry, maar dan storen dergelijke dipje-insinuaties me eerlijk gezegd toch, hoor. We kunnen alleen maar trots zijn op die reeks... en hopen dat we die voorsprong in het vervolg van de competitie eventueel nog kunnen uitbreiden. Momenteel ziet het er naar uit dat we freewheelend door de Super Amateur Liga wandelen, maar we hebben nog niks tastbaars in handen hé. De prijzen worden in onze reeks maar uitgedeeld na de eindronde. Daariom dat we met zo'n veilig mogelijke buffer aan die play-offs willen beginnen. Laat ons die succeslijn dus nog maar eventjes doortrekken."

Inmiddels heeft de club ook zijn licentiedossier samengesteld en ingediend...

"Dat klopt. Met dank aan David De Loore en alle andere medewerkers die zich daar de voorbije maanden op hebben toegelegd. Geloof me, zo'n dossier samenstellen is een onoverzichtelijke papierwinkel en dus enorm tijdrovend. Maar het is hen gelukt en ik ben er voor 200% van overtuigd dat het zal goedgekeurd worden. Anderzijds verbaast het me dan ook weer niet dat een aantal van onze tegenstrevers in de Super Amateur Liga een dergelijk dossier niét hebben ingediend. Het administratieve werk schrikt sowieso af, terwijl onze superioriteit in de reeks bij enkelen van hen mogelijk ook voor een afhaakkeuze heeft gezorgd. Hoe dan ook, KFCO Beerschot Wilrijk onderstreept hiermee zijn wil om verder door te groeien naar het profvoetbal. In eerste instantie 1B... en als het even kan daarna ook richting Jupiler Pro League."

Met andere woorden, KFCO Beerschot Wilrijk blijft superambitieus verder werken. Zullen we naast het sportieve plaatje ook administratief, commercieel en qua budget tijdig klaar zijn om weer een stapje hogerop te zetten? Ik denk dan aan een verdere professionalisering...

"Ook daar zijn we druk mee bezig. Onze algemeen directeur Marc Steenackers levert op dat vlak enorm veel en goed werk, is bezig met gesprekken met potentiële kandidaten om onze administratieve en commerciële cellen uit te breiden. Die professionale uitbouw is immers een must. En ook de zoektoch naar nieuwe, extra sponsoring is ingezet. We mogen momenteel dan nog grotendeels draaien op vrijwilligers en niet-betaalde medewerkers, iedereen heeft een versnelling hoger geschakeld om de volgende uitdagingen tijdig en met de juiste mensen aan te kunnen. Indien er op dat vlak officieel nieuws te melden is, zullen onze supporters dat trouwens als eerste via de gekende communicatiekanalen - website, facebook en twitter - vernemen."

Wat steekt er voor jou als voorzitter dit seizoen tussen al die optimistische klanken en positieve verhalen helemaal bovenuit?

"Ik blijf me verwonderen over het feit dat we er op bijna vier seizoenen in geslaagd zijn ons als club op te werken vanuit eerste provinciale, en dat we nu op de drempel staan van 1B. Zeg me eerlijk, wie had dit bij de opstart van ons project durven voorspellen? De hoop dat het zou lukken, was sowieso aanwezig. Maar dat het zo'n succesverhaal zou worden en we quasi moeiteloos elk stapje hoger hebben kunnen zetten, daarvoor kan ik iedereen die maar iets te maken heeft met deze club niet genoeg voor bedanken. Verder ben ik trots dat de "vibe" aanwezig blijft. Iedereen blijft meedeinen op de successen, ons verhaal krijgt veel positieve weerklank in de media, zowel bij vriend en tegenstander. Maar we mogen niet op onze lauweren rusten. Nu niet en ook later niet."

Over het sportieve gaan we het niet hebben, da's immers exclusief de winkel van Marc Brys. Alleen nog dit: Hernan Losada en KFCO Beerschot Wilrijk hebben inmiddels beslist om beroep aan te tekenen tegen het schorsingsvoorstel van twee wedstrijden na diens rode kaart in de slotfase van onze thuismatch tegen SK Heist.

"Niet meer of niet minder dan normaal dat we dat doen. Oké, het was een overtreding maar naast die rode kaart er ook nog eens een schorsing van twee wedstrijden bovenop krijgen, leek me fel overdreven. Vandaar dat we dat voorstel niet aanvaard hebben. Volgende woensdag wordt Hernan Losada gehoord. We zien wel wat er dan uit de bus komt..."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees