Cijfers en letters na 28 competitiewedstrijden

 

Het blijft indrukwekkend leesvoer...

Nog twee wedstrijden en de reguliere competitie 2016-2017 in de Super Amateur Liga zit er op. Tussen de paaseieren door doken we (voor de verandering) nog eens in het cijfermateriaal waarmee KFCO Beerschot Wilrijk in dit gezegend seizoen uitpakt. En keer op keer blijven we achterovervallen van die onwaarschijnlijk positieve getallen. Het tekent de superioriteit waarmee de troepen van coach Marc Brys door deze jaargang fietsen. Ronduit indrukwekkend is het. En tegelijkertijd vormt het leuke lectuur voor de Kielse mensen

Kortom, geniet gerust even mee...

 

* TWEE KOMMA DRIE DOELPUNTEN PER WEDSTRIJD - Vijfenzestig doelpunten in achtentwintig competitiewedstrijden. Of zo maar eventjes 2,3 goals per match. Zo veel ballen trapte KFCO Beerschot Wilrijk tot hiertoe tegen de tent. En toch zijn onze kampioenen daarmee niet de topschutters uit de reeks. Achtervolger Dessel Sport trof twee keer meer raak. Op plaats drie en vier vinden we Virton en Heist met respectievelijk 62 en 60 gescoorde doelpunten.

* AMPER ZESTIEN TEGENGOALS - Iets meer dan één doelpunt per twee wedstrijden kregen onze jongens "binnen". En daarmee is de Kielse afweer met een straat voorsprong de minst gepasseerde uit de Super Amateur Liga. Zo moesten de doelmannen van Dessel Sport en Virton bij voorbeeld elk liefst tien en elf keer meer de bal uit hun netten vissen. Verder mag doelman Mika Clepkens pronken met zo maar eventjes zestien 'clean sheets'... al straalt dat cijfer evenzeer af op onze ganse verdediging. Of met andere woorden: dit KFCO Beerschot Wilrijk is vrijwel onklopbaar.

* VIERENTWINTIG OVERWINNINGEN - Met 24 competitiezeges op 28 wedstrijden liet paars-wit de voorbije maanden vier driepunters méér noteren dan dichtste achtervolger Dessel Sport. Vierentwintig overwinningen, twee gelijkespelen en twee nederlagen, het zijn en blijven statistieken om mee uit te pakken. Toch ook een woordje van lof en respect voor de nummer twee Dessel Sport, dat met 20 zeges, vier draws en vier nederlagen ook meer dan behoorlijke cijfers kan voorleggen. Hiermee verdienen onze grootste concurrenten evenzeer de grootste onderscheiding.

* TIEN PUNTEN VOORSPRONG - Als gevolg van de onverkwikkelijke "zaak Deinze" met het daaraan vasthangende puntengegoochel houdt KFCO Beerschot Wilrijk op twee speeldagen van het einde toch nog tien punten voorsprong over op Dessel Sport. De nummers drie en vier, Virton en Dender, staan echter niet meer mee op de foto. Zij tellen momenteel 18 en 22 punten achterstand op de amper af te stoppen Kielse pletwals.

* LICENTIE OP ZAK - KFCO Beerschot Wilrijk is de enige club uit de Super Amateur Liga die een licentie "Profvoetbal 1B" in de wacht wist te slepen, en daarmee dus aan het einde van dit seizoen (na de eindronde) als het ware automatisch promoveert. Geen andere club uit onze reeks diende een licentie-aanvraag in (of durfde niet...), zo overdonderend was het Kielse meesterschap. Oh, dat wist u al? Wij ook hoor... maar we herhalen het graag nog een keer.  Voor de volledigheid geven we nog mee dat het licentiedossier van KFCO Beerschot Wilrijk van de eerste keer ontvankelijk én goedgekeurd werd verklaard. Geen 'tweede zit' dus voor onze club, laat staan een procedure via het BAS...

* EVIVA LOSADA - De meest trefzekere aller Mannekens is ook dit seizoen Hernan Losada. Twaalf doelpunten scoorde onze Argentijnse strateeg inmiddels. Ook heel mooi is de tweede plaats op de Kielse topscorerslijst van Fessou Placca. Die trof reeds achter keer raak, en dat terwijl hij als gevolg van dat hele arbeidskaart-gedoe toch zowat de hele heenronde aan zich zag voorbijgaan. Alex Maes stond zes keer aan het Kielse kanon. De spitsbroeders Simon Vermeiren en Vlad Rusu mochten ieder vijf keer juichen. Youssef Boulaouali, 'good old' Kevin Geudens en Mo Messoudi staan op vier doelpunten.

* ALEX IS DE MAN VAN DE LAATSTE VOORZET - Het woord "assistenkoning" lijkt dit seizoen wel speciaal uitgevonden voor Alex Maes. Een dozijn keer (13 min 1 dus...!) zorgde hij reeds voor de beslissende voorzet bij een doelpunt van KFCO Beerschot Wilrijk. Met zijn twee assists in de recentste competitiewedstrijd tegen Sprimont klimt Mo Messoudi naar plaats twee in datzelfde klassement. Hij heeft er nu vijf op zijn rekening staan. Simon Vermeiren zit aan vier. Daarachter vijf van onze kampioenen met drie assists: Youssef Boulaouali, Kevin Geudens, Hernan Losada, Fessou Placca en Jaric Schaessens.

* VIER PENALTY'S VOOR - Vier keer mocht KFCO Beerschot Wilrijk dit seizoen naar de penaltystip. Drie keer ging de elfmeter er in: Losada tegen White Star Brussel en Dessel, Messoudi tegen Virton. Eén strafschop werd niet omgezet: Losada tegen ASV Geel.

* DRIE ELFMETERS TEGEN - Mika Clepkens incasseerde dit seizoen drie strafschoppen. Thuis tegen Pätro Eisden Maasmechelen. Die elfmeter ging binnen, al zat invallersdoelman Quintijn Steelant heel dicht bij die poging. De twee overige elfmeters ranselde Mika de bal als een beer uit z'n kooi; zowel in Dessel als thuis tegen Deinze.

 

En dan nog dit...

* EINDRONDE - Nog twee competitiewedstrijden staan er op het programma voor KFCO Beerschot Wilrijk: aanstaande zaterdag 22 april uit bij KVV Coxyde, de daaropvolgende zaterdag 29 april, thuis tegen KSV Oudenaarde. En dan volgt uiteraard nog de eindronde, waarin onze kampioenen graag in stijl de jaargang 2016-2017 zouden uitwuiven. De speeldata van deze eindronde worden door de KBVB later officieel meegedeeld maar hou alvast de donder- en zondagen van de maand mei vrij. Voor de definitieve kalender blijft het wachten tot na de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, waarna duidelijk is wie de vier deelnemers zullen zijn. Pas dan kan de kalender 'geloot' worden. Nog even geduld dus... Vergeet trouwens uw eindronde-abonnement niet te bestellen/kopen. Want het Olympisch Stadion met weer kolken en bruisen wanneer we straks onze vierde titel en promotie op rij vieren!

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees