Het bezoekersvak op het Lisp zal zondag afgeladen vol zitten

 

KFCO Beerschot Wilrijk trekt naar Lierse: alle bussen vol, contingent tickets helemaal de deur uit

De eerste combi-verplaatsing van het seizoen en alle daarbij horende administratieve rompslomp heeft de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk er niet van weerhouden om zondag massaal naar Lierse af te reizen.

De voorschriften waren zoals steeds even streng als duidelijk: maximum twintig supportersbussen, allemaal netjes genummerd, met in elke bus een volledige en correct ingevulde namenlijst van alle inzittenden. Bovendien moeten de verantwoordelijken van de respectievelijke supportersclubs zelf voor de verdeling van de tickets zorgen.

Het zorgde de voorbije weken voor een zoektocht naar vrije bussen, het nodige geloop, heen-en-weer-gemail, telefoontjes en andere vergaderingen. Maar kijk, vier dagen voor de regionale derby op het Lisp kan KFCO Beerschot Wilrijk met de nodige fierheid melden dat we "op volle supporterssterkte" naar het Lisp trekken. Want het maximum contingent is bereikt. Vol is vol, op is op!

Zo kregen onze supportersclubs Bar TGV, Brasschaatse Beren, B13, Club 1914, Club13, De Mannekes, De Ratten, De Veerberen, Ivan - alsook het nieuwe duo Kielse Boys en Purple Reign - in no-time zeventien bussen gevuld. Het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk deed daar gisteren nog drie bussen bij (bedankt Gunther Dieltjens!)... en ook daarin mogen nu reeds de bordjes "vol" worden opgehangen. Gevolg: twintig bussen met Beerschot-Wilrijk-supporters rijden zondag naar het Herman Vanderpoortenstadion in Lier. Het mag duidelijk zijn: het voetbal in 1B met KFCO Beerschot Wilrijk als smaakmaker lééft op het Kiel. Dikke duim voor onze fans!

De supportersclubs pikken vrijdag en/of zaterdag hun tickets op in de Ticket Corner in het Olympisch Stadion, zodat zondag iedereen zorgeloos richting Lier kan.

Opgelet: supporters die met de drie laatste bussen meerijden moeten zondag tussen 12.30 uur en 14 uur zelf hun ticket komen ophalen in de Ticket Corner. Liefst met gepast geld (€ 22) en na vertoon van hun identiteitskaart. Niet vergeten jongens (en meisjes).

Toch nog even meegeven dat het bezoekersvak op het Lisp vanaf dit seizoen weer zijn "oude plaats" heeft opgeëist. Werden de supporters van de bezoekers daar de voorbije jaren achter het doel samengepropt, dan wordt nu de tribune "op den berg" weer voor de gasten geopend: onderaan staanplaatsen, bovenin de zitjes. Goede beslissing als u het ons vraagt...

En nu nog de stembanden smeren tegen de clash van zondag...!

 

Tekst: Danny Geerts