Alex Maes: "Op die linkerflank voel ik me goed in m'n vel"

 

"Woensdag plezier gemaakt in Bobbejaanland, zondag volle focus op Lierse"

De start van het nieuwe seizoen mocht er zijn vorige vrijdagavond. Drie-nul winst tegen Union, dat is altijd een fijne binnenkomer. Dat vindt ook Alex Maes. "Je hoopt natuurlijk altijd dat je met een overwinning aan de competitie kan beginnen. Die zege deed dan ook deugd en veegde de laatste vraagtekens weg. Iedereen is er nu van overtuigd dat KFCO Beerschot Wilrijk ook in 1B geen meelopersrol zal spelen. Al is het wel belangrijk dat we die goeie start zondag in Lierse bevestigen", zegt onze nummer tien met overtuiging.

Voor wie er moest aan twijfelen, onze kampioenen staan nog altijd met beide voeten stevig op de grond. Niemand is gaan beginnen zweven na die knap uitgespeelde 3-0 tegen Union. Ook Alex Maes niet, al had die met twee loepzuivere assists best wel een belangrijk aandeel in de overwinning. De Limburger trok op die manier de goede lijn van vorig seizoen door. Toen dertien beslissende voorzetten waaruit werd gescoord, en nu ook al direct twee stuks. Het gaat snel Alex...

"Het was sowieso een goede entree. Al focus ik me liever op de goede collectieve prestatie. Alleen in het tweede kwartier kwamen we wat onder druk te staan, maar eens we door die moeilijke periode heen waren, liep het vlotjes. En die twee assists, ja zoiets doet altijd deugd natuurlijk. Ik zat trouwens direct goed in de match. Die positie op de linkerflank ligt me wel. Op die manier kom je vaak aan de bal, kan je je mannetje uitkappen en voorzetten versturen. Of ik ook niet had kunnen, of moeten scoren? Ik kreeg een mooie kans, dat klopt. Een bal die normaal gezien altijd binnen moet. Ik wou netjes over de keeper in doel trappen... maar die bal kwam zo snel bij mij dat ik iets te onbesuisd op doel knalde. Veel te centraal ook, en dus recht op de doelman. Jammer, maar gezien het uiteindelijke resultaat niet zo erg. Ik heb de beelden van die fase inmiddels al wel een vijftal keren teruggezien", lacht hij.

Met welke mentale instelling zijn jullie aan dat seizoen in 1B begonnen?

"In het begin met best wat vraagtekens. Het is immers altijd afwachten hoe we ons zouden aanpassen aan die nieuwe competitie, een trapje hoger dan vorig seizoen, tegen teams die toch een pak hoger ingeschat worden. Ik ben blij dat dit goed gelukt is. Het grootste verschil in vergelijking met de Super Amateur Liga is dat we in 1B allicht iets minder dominant voetbal zullen spelen. Moeten leren om de bal ook eens wat meer aan de tegenpartij te laten. Een echt grote aanpassing is dat niet, maar wel een iets andere uitgangspositie. Tegen Union toonden we dat we dit al grotendeels onder de knie hebben. Want bij het heroveren van de bal slaagden we er bijna altiijd in om snel om te schakelen en optimaal gebruik te maken van de ruimte en de vrijheid op de flanken. Pas op, dat betekent niet dat we al staan waar we moeten staan. Die overwinning tegen Union was prima voor het vertrouwen... maar zondag tegen Lierse moeten we dat wel kunnen bevestigen."

Woensdag werd het normale trainingsschema onderbroken door een "groepsactiviteit". Jullie trokken met z'n allen naar Bobbejaanland. Wie was op dat idee gekomen?

"Jimmy De Jonghe legde het voor, iedereen ging onmiddellijk akkoord... en ook trainer Marc Brys zag zo'n intermezzo wel zitten. Dus wij met z'n allen de bus op naar Bobbejaanland. En het is daar een onvergetelijke dag geworden. Echt perfect voor de groepssfeer... want we hebben gegierd man. Zeker met een aantal jongens die nog nooit in een pretpark waren geweest. Jongens als Octavio en Diarra bij voorbeeld, Placca ook... hebben daar hun ogen uitgekeken en op sommige attracties hun billen toegeknepen. Bij momenten echt hilarisch. In principe mochten we daar vrij rondlopen... maar zijn de ganse tijd in groep gebleven. Het tekent de schitterende sfeer die er heerst. Dat werd nog maar eens bevestigd. Ondanks het feit dat er in het tussenseizoen toch acht nieuwe spelers zijn bijgekomen, zijn we nu al één toffe bende. Een prettige vaststelling."

Spreek eens even uit de biecht... wie waren de waaghalzen en de bangeriken uit de groep daar in Bobbejaanland?

"Bijna iedereen heeft zich op alle attracties gewaagd, al zag ik hier en daar wel wat bleke gezichten. Je mag stellen dat het allemaal durvers zijn bij KFCO Beerschot Wilrijk. Alleen Rafa Romo was er niet gerust in. Die heeft enkele attracties aan zich laten voorbijgaan..."

Bruine streep in de broek bij onze keeper?

"Dat nu niet, maar het zal toch niet veel gescheeld hebben..."

Terug serieus nu. Zondag naar Lierse. Wat mogen we daar verwachten?

"Een moeilijke wedstrijd, zoveel is zeker. Maar ook op het Lisp gaan we laten voelen dat er in 1B met KFCO Beerschot Wilrijk rekening zal gehouden moeten worden. Mogelijk gaan we daar afwachtender aan de wedstrijd beginnen dan vorige vrijdag. Iets meer de kat uit de boom kijken, zeg maar. Maar we gaan ons daar zeker tonen. Het goede voetbal en resultaat van tegen Union proberen te bevestigen, want we zitten toch met een kwalitatief sterke groep die overal van z'n eigen sterkte uitgaat. Een ander positief gegeven is dat we zondag in Lier de steun krijgen van heel veel supporters. Een vol uitvak... die gaan daar voor een schitterende sfeer zorgen. En geloof me, daar trekken we ons als spelers aan op."

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees / Gmax Agency